Cazul Berbeceanu: Jurnaliștii ies în stradă în sprijinul acestuia

berbeceanu
berbeceanu

 Caz fără precedent în România. Jurnaliștii din zona județului Alba susțin că Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba, arestat pentru că ar fi pactizat cu evazioniștii,  tinde să devină unul politic.  Cel puțin așa susțin jurnaliștii din zonă care știu fenomenul infracțional. Asta în condițiile în care Traian Berbeceanu înaintase memorii șefilor de la București în mai multe rânduri cu probele și bănuielile sale referitoare la ofițeri și procurori mânjiți.

Duminica, de la ora 16, jurnaliști si oameni simpli vor protesta în fața DIICOT Hunedoara pentru susținerea lui Traian Berbeceanu. Cei din presa locală susțin că au dovada că șefii DIICOT De la București și-au dat binecuvântarea pentru execuție pentru că s-a aflat că la o întâlnire care a avut loc la Sibiu, Alina Bica, șeful DIICOT ar fi  spus către șefii de IPJ care erau pe acolo că "dacă Berbeceanu asculta și pleca singur, acum nu avea problemele astea"

Traian Berbeceanu conduce BCCO Alba Iulia din 2005. In 2006 a avut o actiune mare in municioiul Hunedoara in Dosarul Hidra (fier vechi), in care procurorul coodonator a fost chiar Laura Codruța Kovesi, actualul procuror șed al DNA. De atunci, a fost avansat de doua ori inainte de termen la exceptional.

 Joi, când Berbeceanu a fost adus încătușat cu propunerea de arestare preventivă la un judecător fost procuror DIICOT Alba. Adică exact omul celor de la DIICOT care îl voiau eliminat pe șeful BCCO, scrie pesurse.ro.

 În loc să se recuze  judecătorul  e emis  mandatul pe 29 de zile, ceea ce a făcut ca în fața clădirii în care era judecat cazul să aibă loc o manifestație ad-hoc a polițiștilor de la judiciar în sprijinul celui arestat care și în sala de judecată a fost încurajat de colegi.

 Potrivit sursei citate, procurorul Ioan Mureșan este șeful DIICOT Alba și el pare a fi artizanul execuției șefului BCCO Alba. Jurnaliștii din zonă spun că procurorul împrună cu subcomisarul  Alin Muntean de la BCCO Alba au reușit să preia controlul asupra unor dosare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel