Câți deținuți vor beneficia de intrarea în vigoare a noilor coduri

Administrația Națională a Penitenciarelor a dezvăluit câți deținuți ar putea beneficia de legea mai favorabilă odată cu intrarea în vigoare a noilor coduri, la 1 februarie. 

După ce comisiile mixte au analizat aproape 31.000 de dosare ale persoanelor private de libertate, ANP informează că un număr de aproximativ 400 de deținuți ar avea de câștigat de pe urma intrării în vigoare a noilor coduri.

"Înaintăm această cifră sub rezerva că, potrivit legii, modificarea unei pedepse ori a unei măsuri educative definitiv aplicate reprezintă atributul exclusiv al instanţei de judecată, comisiile având doar sarcina de a sesiza instanţele competente în situaţiile în care apreciază că se impune modificarea sancţiunii, ca urmare a succesiunii în timp a legilor penale", informează ANP, conform Mediafax.

La nivelul tuturor unităţilor penitenciare s-au constituit şi au funcţionat comisii mixte. Acestea au fost formate din judecători, procurori şi personal administrativ. Sarcina lor a fost de a evalua incidenţa legii penale mai favorabile în cazul tuturor persoanelor aflate în executarea pedepselor şi a măsurilor educative privative de libertate, având în vedere că sâmbătă intră în vigoare noile coduri - penal şi de procedură penală, mai informează ANP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel