Simulări Evaluare Naţională / Bacalaureat. Doar 50% dintre elevii din Buzău au luat notă de trecere

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Aproximativ 50% dintre elevii din judeţul Buzău care au susţinut simulările la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat au reuşit să promoveze, testările având rolul de a verifica nivelul cunoştinţelor viitorilor candidaţi înainte de examenele din anul 2024.

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău a organizat, în perioada noiembrie - decembrie, simulări proprii la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat cu scopul de a stabili gradul de pregătire al elevilor şi pentru a lua din timp măsurile necesare în perspectiva examenelor din anul 2024. Potrivit ISJ, în urma simulării examenului de Evaluare Naţională, procentul de promovabilitate la cele două materii a fost de 62, respectiv 42%.

"La simularea examenului de Evaluare Naţională organizată de ISJ Buzău, dintr-un număr de 3.735 de elevi de clasa a VIII-a, la proba de Limba şi literatura română s-au prezentat 3.452 de elevi (92,42%) şi la proba de Matematică s-au prezentat 3.432 elevi (91,88%). Din rezultatele înregistrate se constată un procent de promovabilitate de 62,06% la Limba română şi 42,28% la Matematică", au transmis, pentru Agerpres, reprezentanţii ISJ Buzău.

La simularea organizată în perioada 20-21 noiembrie, 9 elevi au reuşit să obţină nota 10 la Matematică, în timp ce alţi trei candidaţi au fost punctaţi cu nota maximă la Limba română.

Simulările au fost organizate cu scopul de a testa nivelul cunoştinţelor candidaţilor înainte de cele două examene de anul viitor.

"Ne dorim ca elevii să fie cât mai bine pregătiţi"

Simularea Bacalaureatului a debutat pe 27 noiembrie cu proba scrisă la Limba şi literatura română şi s-a încheiat pe 29 noiembrie, după ce elevii au susţinut probele scrise în funcţie de profil (Istorie, Matematică, Ştiinţe ale naturii, Matematică tehnologică, Matematică-informatică, Matematică-pedagogic) şi proba la alegere. Din totalul celor 3.122 de elevi înscrişi, 550 au absentat de la proba la Limba şi literatura română, 696 de candidaţi nu s-au prezentat la proba la alegere, iar 601 au absentat la proba obligatorie de profil. În medie, procentul de promovabilitate a fost de peste 50%.

"Limba şi literatura română - procent de promovabilitate 66,37%, proba obligatorie de profil - procent de promovabilitate 54,86%, proba la alegere - procent de promovabilitate - 56,55%", a informat ISJ Buzău.

Potrivit ISJ, cele două simulări au fost organizate cu scopul de a testa nivelul cunoştinţelor candidaţilor înainte de cele două examene de anul viitor.

"Este o simulare propusă de către Inspectoratul Şcolar atât pentru Evaluarea Naţională, cât şi pentru Examenul naţional de Bacalaureat având în vedere că ne dorim ca elevii să fie cât mai bine pregătiţi. Ne dorim să vedem în ce stadiu suntem cu pregătirea elevilor pentru participarea la aceste examene, ne dorim rezultate bune şi dorim să luăm şi măsurile în consecinţă astfel încât copiii să meargă pregătiţi la aceste examene. Nu este o simulare organizată de Ministerul Educaţiei, a fost stabilită la nivel de Inspectorat, un soi de analiză a noastră, de diagnoză dacă vreţi, să vedem de unde plecăm în acest an şcolar în perspectiva viitoarelor examene ştiind că şcolile, profesorii fac activităţi suplimentare de remediere în vederea recuperării materiei acolo unde este cazul, însă vrem să vedem cum stăm şi la nivel de judeţ", a declarat inspectorul general al ISJ Buzău, Daniela Palcău, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel