Băsescu i-a retras lui Voicu decorația primită de la Iliescu

Cătălin Voicu
Cătălin Voicu

Președintele Traian Băsescu i-a retras fostului senator, Cătălin Voicu, decoraţia Ordinul "Virtutea Militară" în grad de cavaler. Voicu primise această decorație în anul 2002 de la Ion Iliescu.

"Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat joi, 9 mai a.c., decretul prin care se retrage Ordinul „Virtutea Militară" - în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, acordat prin Decretul nr. 981 din 29 noiembrie 2002, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 911 din 14 decembrie 2002, domnului Cătălin Voicu, având în vedere Decizia Penală nr. 86 din 22 aprilie 2013 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României", se arată într-un document emis de Administrația Prezidențială.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, luna trecută, să îl condamne pe Cătălin Voicu la 7 ani de închisoare cu executare. Fostul senator este acuzat de trafic de influenţă şi fals în acte. Decizia este definitivă. În primă instanţă, Voicu fusese condamnat la cinci ani, dar judecătorii de la instanţa supremă i-au înăsprit pedeapsa. Totuşi, sentinţa este mai uşoară decât cea cerută de procurori, de nouă ani de închisoare.

Din cei 7 ani pe care Cătălin Voicu ar trebui să-i petreacă după gratii se va scădea perioada de un an şi patru luni, petrecută deja în arest preventiv.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel