Baconschi, iar pe câmpii: vrea o petiție pentru demiterea lui Marga

Theodor-Baconschi dece
Theodor-Baconschi dece

Fostul ministru de Externe demis din cauza jignirilor aduse protestatarilor din Piața Universității, Teodor Baconschi (PDL), scrie, pe pagina sa de Facebook, că, "în pofida deciziei ridicole a CNSAS", ar trebui ca măcar participanții la "protestul papioanelor", din vară, să inițieze o petiție pentru demiterea lui Andrei Marga de la conducerea Institutului Cultural Român (ICR).

În sprijinul argumentelor sale fostul ministru de Externe amintește de cazul Mona Muscă, atunci când partidul din care aceasta făcea parte, PNL, a exclus-o pe motivul colaborării cu securitatea. "Tot PNL îl sprijină azi pe Andrei Marga care a dat note informative sub nume de cod şi care călăreşte de două decenii funcţii importante pentru întreaga societate: rector şi ministru al Educaţiei, ministru de externe sau preşedinte ICR. Nu mai vorbesc despre temporara infiltrare a lui Marga în fruntea PNŢCD... Cred că în pofida deciziei ridicole a CNSAS (a mâncat usturoi, dar miroase a lavandă), ar trebui ca măcar participanţii la "protestul papioanelor" să deschidă o petiţie pentru demiterea lui Marga de la ICR. Să-şi pună USL, politic, pe cine vrea la ICR. Dar nu pe acest dascăl marxist, care şi-a făcut cariera pe turnătorii şi mistificări", scrie fostul demnitar.

CNSAS a stabilit că Andrei Marga nu a fost colaborator al Securității, deși a furnizat informații sub numele de cod Horia, fără a exista însă un angajament, decizia fiind luată în șase noiembrie și publicată vineri.

Vara aceasta, câteva sute de persoane au participat pentru câteva zile la un protest de susținere a fostului director al ICR, Horia Roman Patapievici, mișcarea purtând numele "protestul papioanelor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel