Anonymous declară război Rusiei. Hackeri au spart baza de date a Ministerului rus al Apărării și au făcut-o publică - FOTO în articol

Anonymous declară război Rusiei. Hackeri au spart baza Ministerului rus al Apărării și au făcut-o publică - Foto: Pixabay, de Michael Treu
Anonymous declară război Rusiei. Hackeri au spart baza Ministerului rus al Apărării și au făcut-o publică - Foto: Pixabay, de Michael Treu

Gruparea de hackeri Anonymous a declarat război Rusiei și a atacat site-urile rusești.

Grupul de hackeri Anonymous a reușit să spargă datele de baze ale Ministerului rus al Apărării, anunță AnonymousTV pe Twitter. Grupul face apel la toți hackerii din lume să „ia la țintă Rusia”.

Astfel, astăzi, gruparea de hackeri Anonymous a declarat război cibernetic Rusiei și a atacat mai multe site-uri ale guvernului rus, inclusiv serviciul de știri Russia Today, controlat de stat, scrie ABC News. Hackerii au anunțat că au lansat operațiuni cibernetice care au afectat pentru scurt timp RT.com, precum și site-urile web ale Kremlinului, ale guvernului rus și ale ministerului rus al Apărării.

RT.com a confirmat că atacul a avut loc, spunând că a încetinit unele site-uri web, în ​​timp ce le-a scos pe altele offline pentru „perioade prelungite de timp”.

Manipularea de la televiziunile lui Putin

 

Acoperirea de către RT a situației din Ucraina a fost copleșitoare dintr-o perspectivă pro-rusă, arătând focuri de artificii și sărbători vesele în teritoriile nou ocupate.

În Marea Britanie, parlamentarii au spus că canalul TV este „instrumentul personal de propagandă” al președintelui rus Vladimir Putin și ar trebui interzis.

Expertul în securitate pe internet Robert Potter a spus că atacul de tip DDoS, utilizat de Anonymus, a fost ”ca și cum ai încerca să treci cinci oameni printr-o ușă în același timp”, a explicat el. Atacurile DDoS sunt considerate ușor de lansat, dar și ușor de combătut.

O măsură simplă este dezactivarea traficului străin, ceea ce ar putea explica de ce în prezent pare mai ușor să accesezi RT.com din interiorul Rusiei decât din exterior. Vezi mai mult AICI.

Televiziunile de stat din Rusia ELIMINĂ emisiunile de divertisment. Jurnaliștii au voie să scrie despre război doar din surse oficiale ruse. Facebook, restricționat

Din 25 februarie, Roskomnadzor va începe să restricționeze parțial accesul la rețeaua de socializare Facebook, prin decizie a Parchetului General al Rusiei. Roskomnadzor susține că acest lucru s-a datorat cenzurii rețelei de socializare în raport cu mass-media rusă. Televiziunile de stat din Rusia anunță că au decis să modifice orarele de difuzare din cauza situației politice și să reducă conținutul de divertisment. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel