Grupul Anonymous a declarat război Rusiei. Au dat jos site-ul RT

Grupul Anonymous a declarat Rusiei război atacând siteurile susținute de Kremlin. 

Grupul de hackeri Anonymous a dezactivat mai multe site-uri web ale guvernului rus, inclusiv serviciul de știri Russia Today controlat de stat, scrie ABC News. Hackerii au anunțat că au lansat operațiuni cibernetice care au dezactivat pentru scurt timp RT.com, precum și site-urile web ale Kremlinului, ale guvernului rus și ale ministerului rus al apărării.

RT.com a confirmat că atacul a avut loc, spunând că a încetinit unele site-uri web, în timp ce le-a trimis pe altele în offline pentru „perioade prelungite de timp”. La momentul scrierii articolului, RT.com era încă inactiv. 

RT, imagini cu oameni bucurându-se de invazie

Acoperirea de către RT a situației din Ucraina a fost copleșitoare dintr-o perspectivă pro-rusă, arătând focuri de artificii și celebrări pline de bucurie în teritoriile nou ocupate.

În Marea Britanie, unde RT deține un canal TV, parlamentarii au spus că postul este „instrumentul personal de propagandă” al președintelui rus Vladimir Putin și ar trebui interzis.

Sancțiuni aprobate de liderii europeni

Potrivit Comisiei Europene, sancțiunile se bazează pe cinci piloni.

În primul rând, pachetul include sancțiuni financiare care blochează accesul Rusiei la cele mai importante piețe de capital.

„Vizăm în prezent 70% din piața bancară rusă, dar și principalele întreprinderi deținute de stat, inclusiv în domeniul apărării”, potrivit paginii de Facebook a Comisiei Europene în România.

Al doilea pilon principal vizează sectorul energetic, un domeniu economic esențial care aduce beneficii în special statului rus.

În al treilea rând, se va interzice integral vânzarea de aeronave, piese de schimb și echipamente către companiile aeriene ruse.

În al patrulea rând, va fi limitat accesul Rusiei la tehnologii esențiale.

„Vom împiedica accesul Rusiei la tehnologii importante de care are nevoie pentru a construi un viitor prosper”, potrivit CE.

„În fine, acționăm în domeniul vizelor. Diplomații și grupurile asociate, precum și oamenii de afaceri nu vor mai avea acces privilegiat în Uniunea Europeană", a declarat Ursula von der Leyen. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel