Televiziunile de stat din Rusia ELIMINĂ emisiunile de divertisment. Jurnaliștii au voie să scrie despre război doar din surse oficiale ruse. UPDATE: Facebook, restricționat

Televiziunile de stat din Rusia ELIMINĂ emisiunile de divertisment. Jurnaliștii au voie să scrie despre război doar din surse oficiale ruse / Foto: Pixabay, de svklimkin
Televiziunile de stat din Rusia ELIMINĂ emisiunile de divertisment. Jurnaliștii au voie să scrie despre război doar din surse oficiale ruse / Foto: Pixabay, de svklimkin

Televiziunile de stat din Rusia anunță că elimină emisiunile de divertisment.

UPDATE:

Din 25 februarie, Roskomnadzor va începe să restricționeze parțial accesul la rețeaua de socializare Facebook, prin decizie a Parchetului General al Rusiei. Roskomnadzor susține că acest lucru s-a datorat cenzurii rețelei de socializare în raport cu mass-media rusă.

Știrea inițială:

Televiziunile de stat din Rusia anunță că au decis să modifice orarele de difuzare din cauza situației politice și să reducă conținutul de divertisment.

"În situația actuală, Pervîi Kanal consideră că este necesar să se acorde mai multă atenție programelor de orientare social-politică în emisiune. În acest sens, programul zilelor următoare se va schimba", a avertizat serviciul de presă al postului. "Astăzi, programul "Vremea va arăta" va fi prelungit până la ora 19:30 (în loc să difuzeze „Omul și legea”), apoi va fi lansat „Un joc mare”, care va înlocui „Poiana miracolelor”.

Serviciul de presă al Companiei de radio și televiziune de stat din întreaga Rusie a declarat pentru Interfax că și grila canalului Rossia 1 va fi schimbată vineri. Este deja cunoscut că televiziunile de stat din Rusia utilizează tehnici de manipulare și prezintă situația din Ucraina în favoarea Kremlinului.

Jurnaliștii ruși se plâng de cenzură

Uniunea Jurnaliştilor din Rusia (UJR) a cerut Roskomnadzor să tragă reţelele sociale la răspundere pentru cenzurarea presei ruse. Acest lucru a fost raportat vineri pe site-ul organizației.

„Uniunea Jurnaliştilor din Rusia mizează pe faptul că Roskomnadzor al Federaţiei Ruse va aduce în faţa justiţiei reţelele sociale care cenzurează mass-media rusă”, se arată într-un comunicat, scrie Tass.ru.

Jurnaliștii ruși au voie să scrie despre război doar din surse oficiale de stat

Roskomnadzor a cerut joi ca mass-media rusă, atunci când relatează războiul cu Ucraina, să folosească doar informații și date oficiale. În caz contrar, mass-media este amenințată cu blocarea imediată.

Jurnaliștii au voie să dea doar informațiile Ministerului Apărării al Rusiei, declarațiile lui Vladimir Putin, declarațiile  oficiale ale celor din armata rusă sau comunicate emise de alte ministere ale Federației Ruse. Ieri au fost raportate cazuri în care anumite site-uri de știri au fost oprite pentru că au relatat despre războiul din Ucraina folosind alte surse, decât instituțiile Federației Ruse, scrie golosameriki.com. În plus, autoritățile de la Moscova i-au avertizat pe oameni că nu au voie să iasă să protesteze în stradă fără permisiune. Deja mii de oameni au fost arestați pentru că au manifestat împotriva războiului din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel