Ana Maria Păcuraru: Priorități distorsionate - cum suntem amăgiți de scandalurile de corupție, în timp ce România se prăbușește financiar

Facebook Ana Maria Păcuraru
Facebook Ana Maria Păcuraru

Într-o Românie aflată în derivă economică și cu o datorie publică ce se ridică la înspăimântătorul nivel de 65 de miliarde de euro, este uluitor să vedem cum atenția publică este distrasă de scandalurile de corupție care, deși nu trebuie ignorate, sunt doar vârful icebergului problemelor noastre. Este ca și cum am sta să discutăm despre o zgârietură pe un corp aflat în agonie, ignorând, de fapt, rănile profunde care ne amenință viața.

 

În timp ce în corupție "toleranța zero" este o necesitate, este important să înțelegem că rezolvarea flagelului corupției nu pleacă de la reținerea medicilor care au salvat mii de vieți. Ei ar fi trebuit tratați ca adevărați eroi, plătiți asemenea colegilor lor din străinătate, și nu împinși să trăiască din venituri aflate la coada salariilor din Uniunea Europeană.

Este o nedreptate fără margini și o insultă la adresa acestor profesioniști dedicați!

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, ar fi trebuit să aibă grijă de unitatea medicală aflată într-o situație dezastruoasă. În schimb, se pare că are propriile dorințe și ambiții politice și este preocupată mai degrabă de găsirea vinovaților, în loc să-și îndrepte atenția către rănile profunde ale sistemului medical.

Situația medicilor din România este disperată. Majoritatea se îndreaptă către sectorul privat, unde investitori străini, precum turcii, cumpără tot ce se poate, într-un efort de a evita haosul sistemului public. *Da, poate că nu este unul perfect, dar lipsa de sprijin, legislația defectuoasă și subfinanțarea sunt "greșeli impardonabile" care sunt perpetuate, verigi slabe care, într-un final, ucid întregul sistem de sănătate.  

Această polarizare către sectorul privat amenință să distrugă în întregime sistemul de sănătate de stat. Victimă sigură cade însuși cetățeanul, cel pentru care costurile unui sistem privat devin o povară, și nu salvarea.

În timp ce acuzăm scandalurile și ne întrebăm de ce pleacă medicii, nu auzim un cuvânt despre problemele reale ale sistemului de sănătate: achizițiile dubioase, administrarea ineficientă, legile defectuoase, lipsa finanțării adecvate și absența criteriilor de profitabilitate spitalicească. Toate acestea sunt cauzele reale ale colapsului sistemului nostru medical.

Nu putem ignora faptul că România este măcinată de războiul intern și de politicieni corupți care au neglijat resursele umane și materiale ale țării. Milioane de oameni părăsesc țara în căutarea unui viitor mai bun, iar aproape jumătate dintre medicii români emigrează după ce statul le-a finanțat educația. Este timpul să recunoaștem că medicina românească este în criză, și asta nu din cauza medicilor, ci a celor care au administrat prost această resursă umană și materială valoroasă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel