Adrian Năstase, după interviul ambasadorului Oleg Malginov: Citiți lucrarea scrisă de Alexandru Pelimon, în 1885

Fostul premier Adrian Năstase recomandă, în contextul interviului recent acordat de ambasadorul Federației Ruse la București, Oleg Malginov, pentru Agerpres, un volum scris de un autor român, în urmă cu 160 de ani. 

"In contextul interviului acordat de ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, m-am gandit sa vă reamintesc o lucrare din 1855, intitulată "Crimeea sau campania ostilor aliate la Sevastopol", lucrare scrisă de Alexandru Pelimon, acum 160 de ani.

Alexandru Pelimon a fost unul din primii scriitori si jurnalisti români. S-a născut in 1822 si a murit in 1881. A scris mai multe volume de poezii sau despre "istoria fundării Bucurestilor". A mai scris despre Mihai Viteazu sau "impresii de călătorie in România".

Am adăugat, la aceste informatii, si o interesantă hartă, de la sfârsitul cărtii, "Privire generală asupra teatrul războiului la Sevastopol", a scris Adrian Năstase, pe blogul personal.

Alexandru Pelimon ( 1822-1881), prezent la marile evenimente din perioada vieții sale: revoluţia de la 1848, Unirea Principatelor, a depus mărturie, a descris războiul Crimeii şi Pacea de la Cuciuk-Cainargi, venirea lui Carol I, războiul din 1877, fiind un adevărat cronicar al epocii sale. 

Ambasadorul Federației Ruse la București, Oleg Malginov: E mai ușor să lupți decât să construiești

Ambasadorul Federației Ruse la București, Oleg Malginov, într-un interviu acordat recent pentru Agerpres, a vorbit despre scutul antirachetă de la Deveselu, despre situația din Ucraina, despre Transnistria și Republica Moldova, dar și despre relația politică dintre România și Federația Rusă la ora actuală.

"Unele sancțiuni au fost impuse sub pretextul că Federația Rusă participă la evenimentele din estul Ucrainei. Nu participăm în estul Ucrainei, ci încercăm să ajutăm la rezolvarea situației de acolo. Unele sancțiuni sunt legate de problema Crimeei, de așa-numita anexare și așa mai departe. Nu putem accepta sub nicio formă, pentru că situația Crimeei a fost diferită și voința poporului exprimată în referendum, cu peste 90% în martie 2014, a stat la baza deciziei Parlamentului Federației Ruse cu privire la reunificarea Crimeei cu Federația Rusă.

Istoria Crimeei este lungă. (...) Noi considerăm că anumite elemente ale sancțiunilor împotriva Rusiei și alte decizii legate de acestea, care ar putea fi luate pentru susținerea militarizării Ucrainei, au scopul de a sabota Acordul Minsk 2. Prin urmare, nu putem exclude faptul că sunt anumite forțe, în anumite țări, care ar fi interesate să reia activitățile militare", a declarat ambasadorul Oleg Malginov. 

Întrebat care ar fi scopul acestor acțiuni, ambasadorul Federației Ruse la București, a răspuns: "Pentru că e mai ușor să lupți decât să construiești".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel