EXCLUSIV  Accidente rutiere, site al plângerii. Sesizările care îți pot salva viața la volan

Gabor Sandor, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, pornește de la ideea potrivit căreia „nu problemele trebuie rezolvate, ci cauzele acestora”.

„Poliția să ia în calcul sesizările... Dacă vezi pe cineva că se bate într-un bar, într-un restaurant, l-ai filmat cu telefonul, să fie probă în instanță, uite sesizarea. (...) Nu ar putea Poliția să crească numărul agenților accepând imagini surprinse de oameni obișnuiți care nu mai suportă aceste situații, s-au săturat să fie un risc să te duci de aici până în Berceni?”, a spus Val Vâlcu în cadrul emisiunii cu secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor, Gabor Sandor.

„Eu aș prefera să inventăm un site al plângerii, mizând pe sensibilitarea interlocutorilor și propagarea acestor informații ca atare. Eu cred că, dacă ne concentrăm prea tare pe ceea ce înseamnă greșelile în sistem, cu gândul de a învăța fiecare dintre noi din ele, în fapt nu facem altceva decât să generăm acele situații prin care putem dovedi că putem evita greșeala care se soldează, de cele mai multe ori, cu eșec. E prea complicat? Deci, dacă mă concentrez să corectez greșelile, atunci, automat, le induc ca atare sau generez situațiile care duc la riscuri”, a spus secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor, Gabor Sandor, în cadrul interviului acordat DCNews.

„Noi avem tentația de a lupta împotriva regulilor și pierdem energii inutile. Nu înțelegem că omul liber este cel care respectă mult mai multe reguli”, a mai spus acesta.

„Eu plec de la ideea că nu problemele trebuie rezolvate, ci cauzele acestora. Eu cred că majoritatea șoferilor care se comportă în mod neavenit, ca să formulăm delicat, nu sunt prezenți. Corpul lor a ajuns în mașină, capul nu a ajuns... De asta spun că prima exigență la școală... trebuie să se învețe că există metode, inclusiv didactice, pentru a învăța omul să ajungă și mental în habitatul lui”, a spus Gabor Sandor.

Gabor SANDOR, despre dezastrele de pe șosele

Youtube video image

„Trebuie să recunoaștem că cea mai mare provocare în orice act de învățământ, în speță în formarea conducătorilor auto, este ideea de a atinge nivelul de interiorizare a regulilor, adică oamenii să accepte regulile, să nu le interpreteze ca fiind o piedică sau niște capcane care li se întind în trafic, în caz de nerespectare, ci să le perceapă ca fiind niște instrumente. Niște instrumente foarte facile pentru a dobândi sau a asimila referințe sau repere de judecată pentru a evalua o situație de fapt și, în paralel, rețeta aplicabilă în situația respectivă”, a mai spus acesta în cadrul interviului de la DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel