EXCLUSIV  Academia de Lideri: cum poți conduce administrația locală sau centrală, fără pile politice

În aceste zile se încheie înscrierile într-un proiect de pregătire a viitorilor lideri naționali. Coaliția Națională pentru Modernizarea României organizează pentru al doilea an consecutiv ”Academia de Lideri/Școala de Vară”. Cine poate participa la proiect, ce a realizat CNMR până acum, cine vor fi profesorii, aflați din interviul cu Alexandru Cumpănașu, liderul CNMR.

Alexandru Cumpănașu: Academia de Lideri este un proiect ambițios, pe care l-am pornit acum un an, atunci când a avut loc prima Școlă de Vară a CNMR, sub titlul “50 de lideri pentru România”. Cât privește scopul proiectului, nu aș vrea să raspund cu vorbe mari, dar NOI - CNMR  chiar credem că putem schimba în bine România, nu cu lozinci ci cu fapte.

R:  Aveți un exemplu?

AC: Sigur. CNMR a simplificat împreună cu MFE procedurile de absorbție a fondurilor pe vechiul exercițiu financiar, am promovat odronanțe, HG-uri și legi care au rezolvat disfuncționalități în multe sectoare, am impus creșteri de buget pentru Educație, sunt multe domeniile în care o coaliție cu 3 milioane de membri s-a implicat și a avut rezultate.

R: Cum au pornit, Academia și Școala de Vară?

AC: Academia de Lideri și Școala de Vară au luat ființă în momentul în care cele peste 50 de organizații mari cu aprox. 3 milioane de membrii și-au pus problema schimbării nu numai a legilor,  dar și schimbarea mentalității celor care conduc instituțiile. Astfel, am hotărât cu toții să identificăm prin selecție deschisă cei mai buni profesioniști din țară, în diferite domenii, pe care să-i instruim în spiritul unui lider competent, corect și cu viziune și proiecte pentru România.

R: Si care a fost rezultatul final? Ce s-a întâmplat cu acești lideri?

AC: Ei bine, o mare parte din ei ocupă astăzi funcții de conducere în administrația publică locală sau centrală. Pe lângă pilele partidelor s-a creat și un pol de expertiză independent, care noi speram să crească în fiecare an și să aducă un plus de profesionalism, coerență și concretețe actului administrativ.

R: Cine se poate înscrie la Școala de Vară?

AC: La Școala de Vară, se poate înscrie, orice persoană care are un proiect pentru România și determinarea de a schimba ceva în bine. Strict administrativ, inscrierile se puteau face până astăzi, dar în mod practic acceptăm înscrieri până luni. Cum? Este simplu: transmiterea unui CV la adresa de email: [email protected].

(w670)

R: Cine vor fi "profesorii"?

AC : Lectorii vor fi personalități recunoscute în domeniile lor. Evităm politicienii în general, tocmai pentru că este o altfel de școală. Dar acolo unde sunt sectoare sensibile facem excepții, insă am adus anul trecut și anul acesta personalități care cunosc realitatea, nu candidează și sunt recunoscuți în primul rând pentru profesionalismul dovedit...

R: Câteva exemple?

AC: Sigur: generalul Constantin Degeratu  - fost Sef al Statului Major general al armatei române; Sorin Câmpeanu - Președinte, mai nou al Agenției Universitare Francofone, o organizație globală foarte importantă; Marius Nica  - Consilier de Stat al Primului Ministru pentru fonduri europene; Eugen Simion  - Academician, fără nevoie de prezentare...; Costin Georgescu -  fost sef SRI, Virgil Păunescu -  fost Consilier Prezidențial pentru sănătate și Vicepreședinte al Academiei de Științe Medicale, Adrian Badea - Președintele Academiei Oamenilor de Știință;  Anton Hadăr - Președinte Alma Mater;  Ion Popescu - Președintele CSN Meridian;  Gabriel Radu - Președintele Camerei Auditorilor Financiari din România;  Mohamad Murad - Președintele Federației Patronatelor din Turismul Romanesc; avocatii Mihaela Olaru si Artin Sarchizian; Raluca Bârsăian - Președintele Asociației Marilor Companii din Infrastructură;  Marian Florea - Președintele Asociației Administratorilor Publici din România precum și alți colegi din CNMR , dar și câteva surprize pe care nu aș dori să le menționez acum...

R: Domnule Președinte, mult succes. Vă dorim să găsiți oamenii potriviți care să schimbe  ceva în bine în România.

AC: Eu vă mulțumesc pentru sprijinul acordat în calitate de partener media al Academiei, alături de alte mijloace media.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel