Vladimir Putin - Barack Obama, atacuri reciproce la ONU

Discursul lui Vladimir Putin și al lui Barack Obama, la ONU, au fost presărate de atacuri reciproce.

Cel mai arzător subiect a fost legat de războiul din Siria. Toată lumea aștepta punctul de vedere al liderilor cu privire la conflictul de acolo.

În timp ce Barack Obama l-a descris pe Bashar al-Assad ca fiind un tiran care își masacrează proprii cetățeni, Vladimir Putin și-a exprimat susținerea față de președintele Siriei. Liderul rus a zis că regimul lui Bashar al-Assad este singurul care luptă eficient împotriva Statului Islamic.

"Ar trebui să recunoaștem că nimeni în afară de Bashar al-Assad și miliția lui nu luptă cu adevărat împotriva prezenței Statului Islamic în Siria", a zis Vladimir Putin care a sugerat că Statul Islamic este un rezultat al politicii Vestului în Orientul Mijlociu.

Pe de altă parte, Barack Obama a spus, în legătură cu Statul Islamic, că SUA sunt dispuse colaboreze cu Iranul și chiar cu Rusia pentru a combate amenințarea pe care o prezintă SI.

"Statele Unite sunt pregătite să lucreze cu orice națiune, inclusiv Rusia și Iran, pentru a rezolva conflictul, a afirmat liderul de la Casa Albă. "Însă, trebuie să recunoaștem că după atâta vărsare de sânge și atâta carnagiu, nu poate exista o revenire la status quo-ul de dinainte de război", a mai spus el.

"Nu există loc pentru găzduirea unui cult apocaliptic precum ISIL (Statul Islamic, SI), iar Statele Unite ale Americii nu își cer scuze pentru folosirea militarilor săi ca parte a unei coaliții care luptă împotriva SI", a mai spus Obama.

Conflict Ucraina

Referitor la criza din Ucraina, Obama a spus că nu putem rămâne impasibili atunci când suveranitatea unui stat este încălcată în mod flagrant, acest lucru putând să se repete cu orice alt stat. În tot acest timp, Putin a declarat că ceea ce s-a întâmplat în Ucraina a fost o lovitură de stat. Președintele rus s-a folosit de acest prilej pentru a condamna din nou expansiunea NATO.

În concluzie, Barack Obama a îndemnat la solidaritate pentru a combate cele mai mari provocări mondiale. El a subliniat faptul că oricât de puternică ar fi armata SUA, Washington nu poate rezolva singur probleme lumii, informează Realitatea TV.

VEZI ȘI: Vladimir Putin, avertisment: Nu mai putem tolera modul cum e condusă lumea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel