Submarinul "rus" care a pus pe jar Suedia: măsuri de forță ale suedezilor

Armata suedeză a anunțat că, în ipoteza în care va detecta un vas străin în arhipelagul Stockholm, este gata să folosească forța pentru a-l scoate la suprafață.

"Cea mai importantă valoare a operațiunii este aceea de a trimite un semnal foarte clar că forțele armate ale Suediei acționează și sunt gata să acționeze când credem că astfel de activități ne violează granițele", a spus șeful Comandamentului Suprem, Sverker Goranson.

"Scopul nostru este să-l scoatem la suprafață... cu forță armată, dacă este necesar", a adăugat el.

El a explicat că submarinele sunt extrem de dificil de găsit și că Suedia a eșuat în trecut în astfel de operațiuni, la fel cum s-a întâmplat și cu alte state.

Subunități ale forțelor terestre, navale și aeriene sunt implicate în căutarea unui submarin despre care Suedia spune că este, cel mai probabil, de origine rusă.

Misteriosul submarin detectat în largul coastelor capitalei Stockholm, pe care armata suedeză îl caută în Marea Baltica, este olandez, a declarat luni o sursă din cadrul Ministerului rus al Apărarii, citată de agenția rusă de știri Interfax. Olanda a negat afirmațiile Rusiei.

Suedia a vânat timp de un deceniu în anii 80 și începutul anilor 90 mai multe submarine ruse, dar nu a reușit niciodată să captureze vreunul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel