Rusia cheamă Occidentul la reținere în criza din Moldova

Rusia îndeamnă Occidentul să dea dovadă de reținere în ceea ce privește criza politică din Republica Moldova, a declarat joi purtătorul de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a relatat agenția de presă RIA Novosti.

'Sperăm că această criza prelungită în Republica Moldova va fi depășită într-un cadru legal, în baza libertății de exprimare și, desigur, a principiilor democratice', a afirmat Zaharova, subliniind că, în acest context, Moscova face apel la partenerii ei occidentali să manifeste reținere.

Purtătorul de cuvânt a diplomației ruse și-a exprimat regretul că procesul de formare a guvernului în Republica Moldova 'capătă uneori caracterul unui conflict deschis între diferite forțe politice'. 'Federația Rusă își confirmă interesul pentru dezvoltarea unor relații cu o Republică Moldova stabilă și prietenoasă', a afirmat ea.

Învestirea guvernului condus de Pavel Filip în parlamentul de la Chișinău a fost marcată miercuri seara de o amplă acțiune de protest care a degenerat în violențe între manifestanți și forțele de ordine. Zeci de protestatari au forțat intrarea parlamentului, reușind chiar să pătrundă în clădire, dar la scurt timp au fost evacuați de scutieri.

[citeste si]

Circa 31 de persoane au fost rănite, între care 27 de polițiști în urma violențelor de miercuri, a indicat joi noul ministru de moldovean de interne Alexandru Jizdan. Potrivit acestuia, 11 polițiști au fost spitalizați. Parchetul de la Chișinău a declanșat urmărirea penală în cazul violențelor de miercuri seara.

Protestele din capitala Republicii Moldova, în Piața Marii Adunări Naționale, continuă și vineri, după cum au anunțat organizatorii manifestațiilor — Platforma civică 'Dreptate și Adevăr' (DA), Partidul Socialiștilor și Partidul Nostru (de stânga, proruse). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel