Marea Britanie antrenează trupele Ucrainei, dar încă vinde arme Rusiei

Marea Britanie a revocat multe dintre licențele privind exportul de arme în Rusia, inclusiv cele pentru arme cu lunetă, dar un raport al Parlamentului spune că acorduri de export în valoare de 168 de milioane de lire sterline au rămas în picioare.

Un raport realizat de patru comisii ale parlamentului britanic a concluzionat că Londra încasează peste 7,4 miliarde de dolari din licențe de export cu țări în legătură cu care există îngrijorări că violează drepturile omului, inclusiv Rusia.

"Există un conflict inerent între a promova puternic exporturile de arme către regimurile autoritare și criticarea puternică a încălcării drepturilor omului", spune Comisia pentru Controlul Exportului de Arme, potrivit The Moscow Times.

John Stanley, șeful comisiei, a arătat că exporturile de armament către Rusia, criticate de comisii și în raportul din 2014, "rămân un motiv major de îngrijorare".

Poroșenko: 11 țări UE trimit arme Ucrainei. România, între acestea? Ce spune Iohannis

Marea Britanie vinde Rusiei, între altele, componente pentru elicoptere militare, muniție pentru arme de dimensiuni mici și software pentru securizarea comunicațiilor.

"Ne putem gândi că tot ce merge la guvernul rus ar putea sfârși prin a fi folosit în Ucraina", a arătat Stanley.

Premierul David Cameron a anunțat la 24 februarie că Marea Britanie va trimite personal militar în Ucraina pentru a oferi trupelor Kievului asistență logistică, de intelligence (informații ale serviciilor) și de antrenament. El a precizat că trupele Marii Britanii vor sta departe de zona de conflict din Est. Personalul militar și-a început deja misiunea în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel