Eurodeputatul PSD, Rovana Plumb, ministrul nominalizat la Mediu

Eurodeputatul PSD, Rovana Plumb, a fost nominalizată la Ministerul Mediului și Pădurilor, în timpul guvernării Năstase a fost președintele Autorităţii Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, având rangul de secretar de stat.

 În prezent, Plumb este vicepreşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor în Parlamentul European, făcând parte şi din trei comisii ale PE, printre care şi cea de mediu, fapt care a calificat-o pentru conducerea Ministerului Mediului. În perioada 2004-2007, ea a fost deputat pe listele PSD.

 Născută în iunie 1960, Rovana Plumb este la origine din județul Dâmbovița, iar  în 2004, a obținut diploma de doctor în domeniul managementului sistemelor industriale - Universitatea Politehnica Bucureşti. Primul contactul cu politica l-a avut în 1994, când a devenit membru PDSR, urmând ca în anii următori să deţină şi funcţii de conducere. Din 2003 până în prezent, ea este preşedinte al Organizaţiei de Femei a PSD.

 Noul ministru al Mediului a avut în conducerea şi compania de cosmetice Gerovital, din 1995 până în 2000. În cadrul aceluiaşi domeniu, Plumb deţine şi un brevet de invenţie pentru metode de tratament cosmetic cu produse “Gerovital H3 Dr. Ana Aslan”, obţinut în 2001.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel