Decizie radicală a Ungariei cu privire la "cârtița" Rusiei

Foto: kovacsbela.eu
Foto: kovacsbela.eu

Ungaria a cerut joi Bruxellesului să-i ridice imunitatea eurodeputatului Jobbik cercetat pentru spionaj în favoarea Rusiei.

Citește și: Eurodeputat Jobbik, suspect de spionaj în favoarea Rusiei

"Procurorul general al Ungariei, Peter Polt, a cerut președintelui Parlamentului European, Martin Schulz, să-i suspende drepturile europarlamentarului Bela Kovacs", a declarat Geza Fazekas, purtătorul de cuvânt al lui Polt, pentru AFP.

"A fost lansată o investigație cu privire la săvârșirea unei infracțiuni serioase care ar putea conduce la o sentință cu închisoare între doi și opt ani", a adăugat Fazekas, întrebat de ce a fost făcută solicitarea.

Cotidianul maghiar Magyar Nemzet a citat, joi, surse anonime din serviciile din Ungaria care spun că eurodeputatul în vârstă de 54 de ani, Kovacs, este investigat pentru "spionaj împotriva instituțiilor Uniunii Europene".

Sursele spun că europarlamentarul s-a întâlnit în mod regulat, de o manieră conspirațională, cu diplomați ruși și că a călătorit pentru o lună la Moscova.

Kovacs a răspuns că acuzațiile sunt o campanie împotriva partidului Jobbik, declanșată în prag de alegeri europarlamentare.

Kovacs deține a treia poziție pe lista Jobbik pentru alegerile europarlamentare din data de 25 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel