Adrian Curaj, anunț important despre programa școlară. Ce spune ministrul Educației

Ministrul Educației, Adrian Curaj, se pregătește să facă un anunț important privind programa școlară. 

"În zona acesta a programei este un permanent echilibru între predictibilitate, continuitate și ceva nou. Trebuie să avem grijă cum anume trebuie să transformăm programa actuală astfel încât să fie din ce în ce mai mult din experiența dascălilor, după ce au pus în practică manualele respective, după ce au stat față în față cu elevii, cum anume integrăm experineța lor. Este pe lanțul de predictibilitate. Manualele le avem, modul în care livrezi se schimbă și nunațe putem să ducem.

Pe de altă parte, există multe lucruri deja făcute de ONG-uri, de școli. Cred că acest lucru trebuie consolidat astfel încât, lucrând cu societăți profesionale, livrând test aceste lucruri elevilor, deja lucrate, ca să fim sigur că este ceva interesant, ar putea să alimenteze partea de predictibilitate", a spus Adrian Curaj pentru DC NEWS.

Ce gen de manuale propune ministrul

"Manualele electronice sunt fișiere PDF, o formă electronică, pe care o dai jos din site, o tipărești sau o pui pe o tabletă, un laptop. Eu vreau altceva. Sunt obișnuit cu cărți fluide. Atunci când ajung într-o anumită parte a cărții și dau pe o poză, poza aceea începe să se miște. E exeprimentul, e un filmuleț etc (...) Merg de la un conținut static la cel dinamic", a mai spus ministrul Educației.

Anunțul lui Adrian Curaj

"Toate lucrurile astea trebuie făcută cu pasiune, dar ai nevoie de proiecte pentru a transforma o inițiativă de moment într-un obiectiv pe termen lung. Sper ca până la jumătatea anului să fie un proiect. Am avut deja discuții și lunea viitoare o să anunț grupul care se ocupă de acest proiect. Cred că o să vă placă lista grupului de coordonare. Vrem să facem programă extrem de atractivă, extrem de dinamică", a mai spus ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel