Ziua Națională: Eleva cu bentița tricoloră, invitată la Alba Iulia

Sabina Elena, eleva din Covasna care a fost amenințată cu moartea pentru că a purtat pe cap o bentiță reprezentând steagul României pe 15 Martie, a fost invitată de un parlamentar liberal de Alba să participe la manifestările care au loc, sâmbătă și duminică, la Alba Iulia, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Cel care a invitat-o, deputatul liberal Călin Potor, a spus că a chemat la Alba Iulia "un copil care a făcut un lucru esențial, și anume de a arăta că tricolorul trebuie purtat întotdeauna în suflet, și chiar și la vedere, indiferent în ce parte a țării ne aflăm", scrie Agerpres.

Liberalul a declarat că "nu deputatul Călin Potor a invitat-o, ci albaiulianul Călin Potor".

"Am invitat-o la Alba Iulia să vadă că aici purtăm cu toții tricolorul, îl purtăm cu mare plăcere de sărbătoarea națională a românilor. (...) În țară toți trebuie să purtăm tricolorul României, nu există altfel de tricolor. Cine poartă un alt tricolor îl poartă ostentativ și în bătaie de joc. Un singur tricolor există pentru noi - roșu, galben și albastru", a spus Potor.

Sabina Elena a venit la Alba Iulia însoțită de mama sa. "Aș vrea să le transmit tuturor românilor să aibă parte de o sărbătoare frumoasă. La mulți ani, întregii Românii!" a declarat, sâmbătă, Sabina.

Anul acesta, de Ziua maghiarilor de pretutindeni, sărbătorită pe 15 martie, trei elevi români de la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din Covasna, între care s-a aflat și Sabina Elena, au purtat însemne tricolore - un steag, o cocardă și o banderolă, după care, timp de mai multe zile, eleva a purtat o bentiță tricoloră pe cap.

Gestul său a fost considerat provocator de profesorii săi și unii colegi maghiari, iar o persoană din afara școlii chiar a amenințat-o cu moartea pe o rețea de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel