EXCLUSIV  Vladimir Putin, gest făcut în premieră de un șef de stat. Moment ISTORIC

Vladimir Putin își încheie sâmbătă vizita de două zile în Grecia printr-o deplasare la comunitatea religioasă de pe muntele Athos, în nordul Greciei.

Însoțit de patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse Kirill, Putin a mers la mănăstirea rusească Sf. Pantelimon, situată pe coasta de vest a peninsulei Halkidiki. Putin a zburat cu avionul până la Salonic, iar de acolo s-a deplasat cu o navă până la Muntele Athos, situat în regiunea greacă Macedonia (nord). În această vizită la Muntele Athos, liderul rus a fost însoțit de președintele elen Prokopis Pavlopoulos și de către ministrul grec de externe, Nikos Kotzias.

Este primul șef de stat care merge la Muntele Athos pentru că se sărbătoresc o mie de ani de la construirea primei mănăstiri ruse de pe acest munte.

20 de mănăstiri sunt în total pe muntele Athos, dintre care una rusească, una bulgărească și una sârbă. Printre cei 1500 de călugări care trăiesc acolo, există ruşi, sârbi, români, ucraineni sau georgieni. În trecut, mănăstirea rusească a fost folosită în contextul în care în fiecare an veneau o navă unde rușii strecurau și mulți ofițeri de informații ai Țarului. Practic, Vladimir Putin reia tradiția imperială rusă, informează DC News.

Dan Ciachiar a spus în exclusivitate pentru DC News că există informații că Vladimir Putin a condiționat vizita în Grecia de prezența sa la această sărbătoare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel