Urmărește emisiunea live


Viktor Orban sfidează UE: Ungaria nu are nevoie de banii nimănui, se descurcă

Premierul maghiar Viktor Orban a catalogat "moartă din fașă" posibilă tentativă a Uniunii Europene de a corela asigurarea finanțării europene de statul de drept, deoarece această corelare este interzisă de Tratatul UE și de sistemul juridic european, transmite agenția oficială de presă MTI, citată de Rador.

Ungaria contribuie cu bani mulți la bugetul Uniunii și, în același timp, are acces la resurse serioase, dar acest schimb reprezintă un avantaj pentru UE, "de fapt, ei câștigă de pe urma noastră", a afirmat premierul. "Nu se întâmplă nimic pentru care ar trebui să fim recunoscători", a spus Viktor Orban, adăugând că tot mecanismul de funcționare al UE este bazat pe reciprocitatea intereselor.

Premierul a afirmat totodată că economia țării sale ar funcționa și fără fonduri europene, deoarece motorul economiei îl reprezintă munca oamenilor. Ungaria nu are nevoie de banii nimănui, stă pe propriile picioare, iar economia este destul de flexibilă că să se adapteze la o eventuală schimbare și ar avea succes și într-o situație nouă, conform Antena3.ro.

Comisia Europeană a decis pe 20 decembrie să lanseze procedura de activare a articolului 7 al Tratatului Uniunii Europene, articol ce prevede cazurile în care un stat membru poate fi privat de dreptul de vot în Consiliu, în legătură cu temerile privind statul de drept în Polonia, relatează AFP şi DPA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel