Video + Foto - Prigojin, "bucătarul lui Putin", a trimis Parlamentului European un baros pătat de sânge. Bogdan Chirieac: Un atac împotriva democrației, caracteristic organizațiilor de tip terorist

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat gestul lui Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner, care a trimis la Parlamentul European un baros pătat de sânge.

Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner, a lansat un avertisment către Parlamentul European. Prigojin, numit și "bucătarul lui Putin", susține că a trimis un baros pătat de sânge fals către Parlamentul European, o amintire a uciderii cu un baros a unui luptător după ce a fost recapturat. Gestul lui Prigojin a venit în timp ce Parlamentul European se pregătea să condamne Grupul Wagner. Imaginile postate pe rețelele sociale arată o cutie de vioară cu un baros cu urme de sânge. Nu este clar dacă petele sunt reale sau pictate cu vopsea.

Totul s-a întâmplat în contextul în care site-ul Parlamentului European a fost lovit de un atac cibernetic la scurt timp după ce s-a votat favorabil rezoluția prin care Rusia este considerată stat sponsor al terorismului. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat la Realitatea Plus gestul lui Evgheni Prigojin.

"Este un atac împotriva democrației, că l-ai trimis Parlamentului, și este un gest caracteristic organizațiilor de tip terorist. Când Al-Qaeda tăia capul oamenilor și îi punea pe Youtube, până când distinsa rețea a oprit astfel de lucruri, erau exact în același registru. Deci este o încercare de intimidare a democrațiilor occidentale. Deci o armă a crimei, că uciderea unui prizonier de război cu barosul este o crimă de război, acum este un atac la adresa democrației, ceea ce poate duce automat la ideea că Grupul Wagner trebuie declarat organizație teroristă", a declarat Bogdan Chirieac.

VEZI FOTO ÎN GALERIE

Evgheni Prigojin i-ar fi spus lui Vladimir Putin că are îndoieli cu privire la războiul din Ucraina

Pe măsură ce rapoartele despre pierderile Rusiei în Ucraina au circulat în septembrie, un membru al cercului lui Vladimir Putin i-a spus președintelui rus despre temerile legate de gestionarea războiului de către Kremlin. Marți, The Washington Post a raportat că sfătuitorul președintelui rus este Evgheni Prigojin, un om de afaceri, aliat de multă vreme al lui Putin.

Prigojin a negat raportul publicat de The Post și a spus că "nu a criticat conducerea Forțelor Armate ale Federației Ruse în timpul conflictului din Ucraina". Totuși, Evgheni Prigojin a exprimat anterior critici împotriva conducerii militare a țării.

Atunci când șeful Republicii Cecene, Ramazan Kadîrov, a făcut apel la un comandant rus și la ofițeri superiori după ce trupele Moscovei au fost forțate să fugă din orașul ucrainean Lyman, Prigojin ar fi fost ecoul acestor critici, anunță BBC, potrivit Insider.

Iată ce știm despre Prigojin:

Înainte de a-și strânge averea, Prigojin a stat câțiva ani într-o colonie penală rusă

Născut la 1 iunie 1961, la Leningrad, în prezent Sankt Petersburg, Rusia, Evgheni Prigojin a fost condamnat pentru agresiune, tâlhărie și fraudă în 1981, potrivit documentelor judecătorești obținute de Meduza, o publicație independentă rusă. El a fost condamnat la 13 ani de închisoare într-o colonie penală, dar a fost eliberat după nouă ani, în jurul căderii Uniunii Sovietice.

Prigojin și-a început ascensiunea în domeniul alimentar la scurt timp după eliberare, deschizând un stand de hot-dog, au relatat cei de la The New York Times.

Apoi a deschis un magazin de proximitate înainte de a înființa un lanț de restaurante de lux împreună cu câțiva parteneri în Sankt Petersburg. Putin își sărbătorea ziua de naștere în localul unde se servea masa. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel