Uniunea Europeană, furioasă din cauza apropierii Greciei de Rusia

Foto: capitalotc.com
Foto: capitalotc.com

Uniunea Europeană este iritată că Atena caută ajutorul Rusiei pentru a scăpa de faliment, în loc să se concetreze pe reformele pe care creditorii le-au recomandat elenilor. Apropierea crescândă între Rusia și Grecia este reflectată de o serie de acțiuni diplomatice, între care cea mai semnificativă este vizita la Moscova a premierului grec Alexis Tsipras.

"Premierul Greciei operează o strategie foarte riscantă", a declarat pentru Der Spiegel liderul grupului PPE, germanul Manfred Weber. "Flirtul cu Rusia complică găsirea unei soluții constructive cu Europa în problemele financiare", a adăugat liderul popularilor europeni, care au afișat nemulțumire după ce stânga radicală a câștigat alegerile în Grecia.

Șeful Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, îi transmite premierului Tsipras că ar trebui să se focalizeze pe alcătuirea unei liste de reforme pentru economia Greciei, nu pe ajutorul "tovarășilor" din Rusia.

"Calitatea de membru al UE înseamnă încredere și siguranță - nu viclenie. Cine se joacă cu focul și caută ajutorul Rusiei se poate arde", spune politicianul CDU.

Merkel, către premierul Greciei: Despăgubirile de război, problemă închisă

Ministrul grec al Energiei, Panagiotis Lafazanis, efectuează luni o deplasare oficială la Moscova, acolo unde se va întâlni cu omologul său rus, Alexander Nowak, dar și cu șeful gigantului Gazprom, Alexei Miller. Partea elenă ar urma să le ceară rușilor o reducere a prețului gazelor importate și scoaterea anumitor produse de sub embargoul impus Uniunii Europene din cauza crizei ucrainene.

Pe 8 aprilie, prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, va face și el o vizită în Rusia. Deplasarea de luna viitoare va fi prima vizită externă oficială a lui Tsipras de când a fost învestit în funcția de prim-ministru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel