Un cutremur masiv de 7,0 grade a zguduit Afganistanul. A fost resimțit în Pakistan, India și China

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Un cutremur masiv de 7,0 grade a zguduit Afganistanul marți. Cutremurul a lovit provincia Badakhshan din Afganistan.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,0 grade a zguduit Afganistanul marți. Efectele cutremurului au fost resimțite și în anumite părți din India și Pakistan. Potrivit Republik World, cutremurul a zguduit provincia Badakhshan din Afganistan.

Potrivit presei afgane, cutremurul s-a simțit și în țările vecine Turkmenistan, India, Pakistan, Tadjikistan, Uzbekistan, China și Kârgâzstan. 

Un alt cutremur cu magnitudinea de 6,5 a zguduit națiunea câteva minute mai târziu. De data aceasta, epicentrul a fost în apropierea graniței Pakistan, India și Tadjikistan. 

Efectul domino al cutremurului a ajuns și în Pakistan, după ce un cutremur cu magnitudinea de 6,8 a zguduit țara, forțând oamenii să fugă din casele lor. 

Departamentul de Meteorologie din Pakistan a declarat că epicentrul cutremurului de această dată a fost regiunea Hindukush din Afganistan. Potrivit departamentului, adâncimea cutremurului a fost de 180 de kilometri.

Până în prezent, nu au fost raportate victime în toate cele trei țări.

Afganistanul este una dintre regiunile intercontinentale cele mai active din punct de vedere seismic din lume. Potrivit United States Geological Survey, țara se află la marginea plăcii tectonice eurasiatice, făcând-o mai vulnerabilă la cutremure. Locația geologică face ca sudul Afganistanului, Pakistanul și nordul Indiei să fie mai predispuse la cutremure.

Când vine vorba de estul Afganistanului, faliile active au înălțat marile lanțuri muntoase din Hindukush și Pamir, împreună cu centurile largi de teren montan de cotă inferioară, care sunt împletite cu bazine sedimentare de jos relief mărginite de falii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel