Ucraina: Primarul Melitopolului ar fi fost RĂPIT de forțele ruse (VIDEO)

Sursa Facebook- Primarul Melitopolului, Ivan Fedorov
Sursa Facebook- Primarul Melitopolului, Ivan Fedorov

Un grup rus, format din aproximativ zece persoane, l-a răpit pe primarul Melitopolului, Ivan Fedorov, ”luându-l cu o pungă de plastic pe cap”. Acest lucru a fost raportat de o sursă din Ministerul Afacerilor Interne ucrainene pe canalul Telegram.

Videoclipul cu răpirea primarului a fost publicat pe rețelele de socializare de către Kyrylo Timosenko, membru al Parlamentului Ucrainean.

Un grup rus, format din aproximativ zece persoane, l-a răpit astăzi pe primarul Melitopolului, Ivan Fedorov, ”luându-l cu o pungă de plastic pe cap”. Acest lucru a fost raportat de o sursă din Ministerul Afacerilor Interne ucrainene pe canalul Telegram. Fedorov - conform relatărilor agenției ucrainene UNIAN - refuzase să colaboreze cu rușii, păstrând steagul ucrainean pe primăria orașului ocupat. Filmarea devenită virală pe rețelele de socializare, surprinsă de o cameră video de supraveghere, ar dovedi acest lucru. În imagini sunt văzuți câțiva militari în costum de camuflaj ieșind din clădire împreună cu o persoană care avea o pungă pe cap. Martori la acest incident au fost câțiva trecători ce se aflau in zonă in acel moment, conform RaiNEWS

Locuitorii din Melitopol se vor aduna pentru un meeting pe 12 martie în semn de protest pentru rapirea primarului. Acestia au ieșit vineri seara la protest dar au fost amenințați de soldații ruși că vor fi împușcați.

Șeful guvernului regional Harkiv, Oleg Synegubov, a postat pe canalul său Telegram videoclipul cu răpirea primarului. 

Videoclipul pare să fi fost surprins de o cameră de supraveghere, dar nu se poate stabili în prezent cu o certitudine absolută veridicitatea acestuia.

Youtube video image

Kiev: mai multe victime civile decât militari

Invazia rusă a Ucrainei ar fi cauzat „mai multe victime civile decât soldații ucraineni”, a spus ministrul Apărării Oleksii Reznikov. ”Vreau să fie cunoscut nu numai la Kiev, ci în toată lumea”, a spus el. Potrivit ultimelor cifre ale biroului Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, 564 de civili, inclusiv 41 de copii, au fost uciși și 957 au fost răniți de la începutul războiului din Ucraina. ”Dar numărul real este semnificativ mai mare, deoarece nu este posibilă actualizarea rapoartelor din zonele în care au loc luptele”, transmite sursa citată. 

Până la urmă, ce vor rușii de la ucraineni? Motivele și evenimentele din spatele crizei și războiului în curs

Scopul Rusiei este recuperarea Ucrainei atât pentru importanta strategica si istorica, cât și pentru că, probabil, Putin nu vrea să fie amintit drept liderul care a pierdut-o. Dacă democrația si capitalismul ar funcționa în Ucraina, și cetățenii ruși ar putea să înceapă sa-și dorească mai multe drepturi și libertăți, creând astfel  instabilitate internă.

Conflictul dintre Rusia și Ucraina a început din 24 februarie 2022. Președintele rus Vladimir Putin a ordonat invadarea Donbassului, după ce a aprobat oficial independența celor două regiuni separatiste Donețk și Lugansk. Pe măsură ce sute de tancuri se îndreaptă spre Kiev, luptele și bombardamentele continuă în mai multe orașe din Ucraina, inclusiv în Mariupol, unde coridorul umanitar organizat pentru evacuarea civililor a fost întrerupt din cauza încălcării unui acord de  încetare a focului.

Citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel