Stadionul Steaua, demolat. Mirel Rădoi, declarație plină de tristețe și emoții

Mirel Rădoi. captură video youtube
Mirel Rădoi. captură video youtube

Jucători de legendă ai clubului de fotbal Steaua au păşit, marţi, pentru ultima oară pe gazonul stadionului din Bulevardul Ghencea înaintea demolării acestuia în vederea Euro 2020.

Fostul fotbalist Mirel Rădoi, în prezent selecţioner al reprezentativei de tineret a României, a declarat, marţi, că prima oară când a călcat pe Stadionul Steaua s-a descălţat deoarece era un vis pentru el să joace pe acel gazon.

'Mă aşteptam ca mostra din gazon să fie un pic mai mare pentru că nu am alergat doar pe porţiunea asta... Glumesc. Mă încearcă un sentiment de tristeţe pentru că este ultima zi a vechiului stadion. Dacă ne gândim însă în viitor este prima zi a noului stadion. Îmi aduc aminte cu emoţie de debutul meu. Amintirile plăcute de aici sunt mai multe decât cele neplăcute. Prima oară când am călcat aici m-am descălţat pentru că era un vis devenit realitate pentru mine. Văzusem doar la televizor acest stadion. Dar uşor-uşor acest stadion a devenit casa mea', a afirmat Rădoi.

George Ogăraru, fostul său coleg de la Steaua, a declarat că priveşte cu entuziasm spre noul stadion care se va construi în Bulevardul Ghencea. 'E un maldăr de sentimente care mă încearcă acum. Pe de o parte simt această nostalgie a vremurilor petrecute pe acest stadion. Iar aceste sentimente primează, pentru că fac parte din copilăria mea şi din cariera mea. Şi o dată cu dărâmarea acestui stadion pleacă într-un fel şi o parte din aceste amintiri. Dar aş vrea să le păstrez în mintea şi inima mea. Totodată privesc cu entuziasm spre noul stadion pentru că trebuie să ţinem pasul cu vremurile. Peste tot în Europa sunt stadioane din ce în ce mai performante. Sper ca finalizarea acestui proiect să aibă loc în termenul aşteptat. Iar mai departe îmi doresc ca aici să evolueze o echipă care să realizeze aceleaşi performanţe obţinute de noi', a precizat Ogăraru.

Pentru ultima oară în 'Templul fotbalului românesc'

Jucători de legendă ai clubului de fotbal Steaua au păşit, marţi, pentru ultima oară pe gazonul stadionului din Bulevardul Ghencea înaintea demolării acestuia în vederea EURO 2020, în cadrul unui eveniment organizat de Clubul Sportiv al Armatei.

Au fost prezenţi componenţi ai echipei care câştiga Cupa Campionilor Europeni, Miodrag Belodedici, Marius Lăcătuş, Gabi Balint, Adrian Bumbescu, Anghel Iordănescu, dar şi reprezentanţi ai formaţiei care atingea faza semifinalelor Cupei UEFA în 2006, Mirel Rădoi, George Ogăraru şi Adrian Neaga. Aceştia au acordat autografe şi s-au fotografiat cu cei aproximativ 70 de suporteri stelişti, iar la final au primit din partea CSA Steaua câte o mostră din gazonul stadionului pe care au jucat.

Noul Stadion Steaua

Valoarea contractului pentru demolarea Stadionului Steaua semnat de Compania Naţională de Investiţii cu firmele Construcţii Erbaşu SA şi BS Recycling SRL se ridică la 6.504.233,28 lei cu TVA. Noul Stadion Steaua va avea o capacitate totală de 30.500 de locuri pentru spectatori, o suprafaţă desfăşurată de 70.000 mp, 4 vestiare, spaţii de cazare pentru sportivi (24 de camere), 1.070 mp de spaţiu de expunere (muzeu), 980 mp de spaţii comerciale, restaurant pitch-view/bar sky view.

Durata de realizare a obiectivului este de 25 de luni, iar valoarea totală a investiţiei este de 301,77 de milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerului Apărării Naţionale.

EURO 2020

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA obligă ţările organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale.

Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo. Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo vor întârzia, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, în locul velodromului. Variante de rezervă sunt arenele din Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia. În afară de Dinamo, probleme există şi la Stadionul Rapid, acolo unde a fost făcută o estimare prea mică a costurilor, doar 26 de milioane de euro pentru capacitatea de 14.000 de locuri a arenei.

Vezi și: Stadionul Ghencea, demolare. A rămas o fantomă cu un trecut glorios (Foto)


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel