Singurul sistem de teleimagistică din România, în Rețeaua de sănătate Regina Maria

Pacienții Rețelei de sănătate REGINA MARIA au acces, începând de anul acesta, la cel mai nou soft de accesare a datelor imagistice, care a permis și dezvoltarea primei rețele de teleimagistică din sistemul medical din România.

  În contextul în care viitorul medicinei se conturează în jurul tehnologiei și al mijloacelor de comunicare online, teleimagistica permite interpretarea investigațiilor de la distanță și oferă, atât pacientului, cât și medicului, acces la opinia experților și la echipamente de ultimă generație, în cel mai scurt timp. Cel mai nou sistem de teleimagistică- PACS (Picture Archiving and Communication System)- permite accesarea datelor medicale ale pacienților într-un mod facil și sigur, rezultând astfel un timp mai scurt de eliberare a rezultatului cu 30%, dar și o comunicare eficientizată între experți.

”Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este singurul furnizor de servicii medicale din România care deține, în acest moment, ultima variantă a sistemului de teleimagistică dezvoltat de bine-cunoscuta companie AGFA. Pe lângă flexibilitatea oferită medicilor, fie ei clinicieni sau imagiști, sistemul îmbunătățește vizibil calitatea serviciilor oferite pacienților. Noutatea vine din faptul că datele din toate locațiile de imagistică sunt reunite într-o singură rețea. Fiecare dintre aceste centre funcționează autonom, spre deosebire de alte sisteme de acest tip, fapt ce conferă o siguranță crescută a arhivării datelor medicale.”, susține Olimpia Enache, Chief Operating Officer în cadrul Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

ACCES RAPID LA MEDICUL SUPRASPECIALIZAT, INDIFERENT DE LOCAȚIE

Pacienții consultați în orice clinică de imagistică din rețea pot solicita interpretarea unei investigații RMN/CT sau pot cere o a doua opinie asupra unui diagnostic de la distanță (atât din țară, cât și din străinătate), astfel că timpul de obținere a rezultatelor este semnificativ diminuat. PACS oferă acces la cei mai buni medici imagiști din locațiile REGINA MARIA, recunoscuți pentru expertiza în neurologie și neurochirurgie, ortopedie, oncologie, ORL și cardiologie. Prin intermediul acestui sistem, datele medicale sunt arhivate și pot fi transmise pentru interpretare către oricare dintre cele unsprezece centre de imagistică ale rețelei din București, Bacău, Brașov, Craiova, Iași sau Târgu Mureș. În cazul afecțiunilor grave (oncologice), medicii imagiști pot urmări comparativ evoluția bolii din punct de vedere imagistic, în timp ce medicii clinicieni pot corela evoluția în dinamică.

Pacienții care primesc consultații în afara țării au posibilitatea de a primi imaginile prin intermediul unui link securizat, fără a mai fi nevoie de stocarea informațiilor pe un suport fizic (CD/DVD).

EFICIENȚĂ CRESCUTĂ PENTRU MEDICI

Sistemul utilizat în cadrul Rețelei de sănătate REGINA MARIA le permite medicilor să ia decizii 

mai rapide și mai eficiente, câștigând timp în favoarea pacientului. Aplicația există atât în varianta desktop, cât și web, iar accesul se face în baza unui user și a unei parole, indiferent de locație. Practic, un medic chirurg are posibilitatea de a decide, în timp real, dacă este nevoie de o intervenție de urgență și are acces la datele imagistice chiar și din sala de operație. Pentru cazurile medicale complexe, specialiștii pot analiza eficient investigațiile în cadrul board-urilor multidisciplinare.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy