Senatorii PPDD vor sta la prezidiu, lângă președintele Senatului

scaune
scaune

Din cauza aglomerației, la Senat, aleșii PPDD vor sta la prezidiu, lângă președintele Senatului.

Nu e singura problemă la reamenajarea Parlamentului. Nu doar scaunele sunt insuficiente, ci şi aparatele de vot, astfel că sala de plen a Senatului a trecut prin schimbări majore pentru a-i primi pe cei 176 de noi senatori, scrie rtv.net.

"Repartizarea e în funcţie de ponderea grupului. Tradiţional, PSD pe latura din stânga, apoi în centru, cum e regula, cei care sunt majoritari, deci PNL, PDL în dreapta, UDMR tradiţional în spate, PPDD vor avea locuri acolo sus. Întrucât nu erau soluţii de aşezare în sală decât folosind şi acele locuri, cele 26, am apelat şi la ele, făcând o nouă reamenajare", a declarat Gheorghe Constantin, secretar general adjunct al Senatului.

Senatorii se vor îngrămădi şi pe locurile de la marginea sălii de plen. Pentru alţii, au fost amenajate scaune în spatele sălii. "Poate o să fie mai protejaţi de camere atunci când se uită pe internet la lucruri mai puţin legate de activitatea parlamentară sau poate când sunt într-un moment de relaxare mai adâncă", a comentat maliţios Şerban Nicolae (PSD), ales în Senat pentru a doua oară.

Senatul nu are nici destule aparate de vot pentru toţi aleşii.

"Asta este o mare problemă, cu aparatul de vot, pentru că sistemul achiziţionat cu mult timp în urmă în 2004 este un sistem care nu se mai produce. Niciun alt sistem suplimentar minim, pentru 8 pupitre, n-ar fi fost compatibil. Sper să se rezolve în viitor. Atunci când nu funcţionează un sistem de vot, se poate vota cu mâna", a mai spus Gheorghe Constantin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel