Secretul ingredientelor din Coca-Cola, pe cale de a fi descoperit

coca cola
coca cola

Unul dintre cele mai bine păzite secrete din lume era  și cel al ingredientelor care intră în compoziția Coca-Cola. Cercetătorii au constatat că celebra băutură Coca-Cola are însă o combinaţie perfectă în ceea ce priveşte gustul, obţinut în urma unor inovaţii din domeniul biochimiei.

Michael Moss, jurnalist al publicaţiei Huffington Post şi câştigător al premiului Pulitzer, a aflat ce stă de fapt în spatele formulei secrete de preparare a băuturii Coca-Cola, relatează publicaţia americană. Moss a discutat cu Jeffrey Dunn, fost şef operaţional în cadrul Coca-Cola pentru regiunea America de Nord, acesta explicând pentru jurnalistul american câtă cercetare în ingineria biochimică s-a făcut pentru a perfecţiona gustul băuturii carbogazoase, informează Mediafax.

 Potrivit sursei citate, în urmă cu 13 ani, persoana aflată la cârma companiei a angajat o firmă elveţiană pentru a ajuta la identificarea ingredientelor şi a legăturilor chimice care se stabilesc între acestea, ce duc practic la formarea gustului irezistibil pe care Coca-Cola îl are.

 După o serie de cercetări desfăşurate de firma eleveţiană au fost descoperite câteva dintre elementele băuturii carbogazoase care fac din aceasta un produs ce nu poate fi refuzat. Astfel, elveţienii au susţinut că bulele carbogazoase din Coca-Cola reprezintă unul dintre atuurile pe care băutura le are, generând un soi de dependenţă pentru cei care o consumă.

 Totodată, firma a mai desluşit un comportament interesant al corpului uman atunci când vine vorba despre consumul de alimente sau băuturi. Potrivit cercetătorilor elveţieni, corpul uman simte o atracţie puternică pentru alimentele cu aromă puternică, însă, după o anumită perioadă de timp interesul pentru aceste alimente se pierde, corpul dorind constant lucruri noi.

Rezultalele cercetărilor desfăşurate de elveţieni au rămas arhivate la Coca-Cola, însă o parte din calităţile care fac din acest suc o băutură atât de dorită au fost făcute publice. Gustul irezistibil al sucului este compus din "aroma de vanilie bine proporţionată, plante citrice şi condimente speciale precum scorţişoară sau nucşoară. De asemenea, zahărul, acidul fosforic şi dioxidul de carbon sunt doar o parte din ingredientele ce compun gustul unic al băuturii", notează Huffington Post.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel