Neregăsindu-se pe listele PDL pentru europarlamentarele din 25 mai, Sebastian Bodu a anunțat că revine în PNȚCD și va candida din partea acestui partid la alegerile pentru Parlamentul European.
"Accept astăzi (n.r.duminică) invitația PNȚCD de a candida pe listele sale electorale pentru Parlamentul European, drept pentru care redevin membru al acestui partid, după mai bine de 20 de ani", a anunțat Bodu.
Acesta spune că, deși a strâns mai mult de 100.000 de semnături, un eventual mandat obținut de el ca independent nu ar fi un proiect politic.
"Ar fi doar un job pe care l-aș face în mod onorabil, ca și până acum, aș putea doar să reprezint în mod onest alegătorii mei. Atât. Alături de un partid politic pot face însă mult mai mult. Mă pot implica în politica internă, pot participa la redactarea unor acte normative, pot veni cu inițiative care să schimbe ceva în România, în mod direct și nu doar prin intermediul Bruxelles-ului", a explicat Bodu.
Politicianul a menționat că va alege să meargă "pe un drum nou, altul decât cel pe care merg toate celelalte partide politice", deoarece a simțit că românii vor altceva.
"O astfel de politică vrem astăzi să o punem în practică, o politică, o viziune care să combine verticalitatea lui Corneliu Coposu cu suflul nou adus PNȚCD prin parteneriatul cu Iniţiativa România Liberală și, acum, prin implicarea mea și a altora care pot pune umărul la relansarea unui partid încărcat de istorie și tradiție, un partid ce merită să trăiască. PNŢCD a rămas pe fundația lui Corneliu Coposu. Pe această fundație și pe doctrina populară se poate construi un proiect colectiv care sa atragă în jurul lui oameni noi, oameni necompromiși, oameni cu cariere solide, oameni care vor inițiative în care să creadă, oameni cu responsabilitate și curaj. Îi astept în PNȚCD pe toți cei care, în orice formă, vor o altfel de politică ce poate exista în România așa cum există în Germania, în Franța sau în Marea Britanie. În aceeași măsură îi aștept lângă mine pe toți militanții partidelor de centru-dreapta nemulțumiți de conducerea actuală a partidelor din care fac parte, oameni de bună-credință care simt ca aleargă pentru o cauză pierdută sau pentru persoane care nu îi reprezintă. Oameni care își doresc o carieră politică bazată pe muncă și pe competență, nu pe interese de gaşcă", mai afirmă Seebastian Bodu.
Pentru ca un partid să poată trimite parlamentari în Parlamentul Europeab trebuie să treacă de pragul de 5 la sută din numărul de participanți la vot.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu