Scumpiri masive pentru masa de Paște

De sărbători, românii vor plăti mai mult pentru masa de Paște. Se prognozează creșteri masive ale prețurilor la legume și la carnea de miel.

Pentru sărbătorile pascale din acest an, românii vor avea pe piață mai puține legume românești și carne de miel, la prețuri mai ridicate.

Gerul aduce prețuri mai mari la legume. Vremea rea din ultimele săptămâni a distrus unele culturi, iar producătorii sunt nevoiți să pună alte răsaduri în sere. Petre Daea, ministrul Agriculturii afirmă faptul că legumele de sezon vor fi scoase la vânzare ceva mai târziu.

„Situația din teren mă determină să afirm încă o dată că vom avea întârzieri privind apariția unor `trufandale` pe piață: ceapa verde, spanac, castraveți", a declarat Petre Daea.

Având în vedere reducerea producțiilor din acest an, fermierii vor vrebui să-și recupereze cheltuielile, deci prețurile la produsele agricole, agro-alimentare va crește cu siguranță. Astfel, agricultorii care au reușit să-și salveze culturile, susțin că se așteaptă la scumpiri cu până la 35 la sută.

Carnea de miel, mai puțină și mai scumpă

În acest an vom avea pe piață miei mai scumpi și mai puțini. Prețul unui kilogram de carne de miel, cea mai consumată în perioada sărbătorilor pascale, ar putea ajunge în Săptămâna Mare la 30 de lei/kilogram.

Sărbătorim Paştele mai devreme decât în alţi ani, iar mieii nu au suficient timp să se îngraşe. Cei mai mulți au două luni de viață, iar pentru a ajunge la o greutate optimă, de 6 kilograme, au nevoie de trei luni. În plus, în acest an, numărul mieilor disponibili pentru sacrificare sunt cu jumătate de milion mai puțini față de anul precedent, adică 2,5.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel