Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat care este diferența dintre micii "buni" și cei care au prea multă grăsime.
Într-o perioadă în care sărbătorim, ne pregătim pentru vacanță și ne bucurăm de mâncăruri gustoase, este important să fim atenți la calitatea alimentelor pe care le consumăm.
"Să aprindem grătarele!!" a exclamat Mihaela Bilic.
"Astă seară pe Frecvența gustului dăm startul pentru vacanță! Din acest weekend până la Paște ne așteaptă pregătiri, cumpărături, grătare și multă mâncare. Vă invit să facem împreună planuri de meniu, vreau să știu unde și cum o să petreceți aceste sărbători. Cu vremea am rezolvat, haideți să vedem ce punem în farfurie, cum le combinăm și în ce ordine le mâncăm, ca să ne bucurăm de toate bunătățile. Ospățul începe la ora 18:15 la Europa FM și vă poftesc să profitați!", a lansat aceasta invitația.
"Ce înseamnă mici buni?" a întrebat Mihaela Bilic, subliniind apoi că aceștia ar trebui să aibă anumite caracteristici pentru a fi considerați sănătoși: "Să nu aibă gust puternic de usturoi, să fie cu puțină grăsime și bicarbonat, să nu cadă greu la digestie, să nu dea arsuri și nici să nu-ți rămână pe gât un gust de mici persistent". Astfel, consumatorii ar trebui să fie atenți la textura și la gustul micilor.
În ceea ce privește micii care au prea multă grăsime, Bilic subliniază că un indiciu poate fi observat chiar în timpul procesului de gătit: "Dacă scad prea tare ca volum, adică «se topesc», nu e semn bun". De asemenea, în ceea ce privește aportul caloric, nutriționistul menționează că acesta poate varia între 220 și 260 de calorii la 100 de grame, iar micii de porc sunt considerați mai dietetici.
Totuși, Mihaela Bilic subliniază importanța echilibrului și moderării în consum, precizând că "porția corectă variază între 2 și 6 bucăți... fiecare după cât îl ține cureaua!"
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu