Rusia susține că a doborât mai multe drone ucrainene

Sursă foto: Pexels (Jeckson White)
Sursă foto: Pexels (Jeckson White)

Sistemele de apărare din Rusia au doborât mai multe drone ucrainene, susține un oficial al Kremlinului. 

Sistemele ruse de apărare aeriană au doborât două drone ucrainene în regiunea Kursk din Rusia, care se învecinează cu Ucraina, unde Moscova desfăşoară o ofensivă militară de peste două luni, a scris luni guvernatorul regional Roman Starovoit pe canalul său de Telegram, citat de Reuters, Agerpres şi France Presse.

El a spus că nu au fost victime.

Reuters nu a putut verifica imediat informaţia.

"Apărarea antiaeriană rusă a doborât două drone ucrainene astăzi la 4.15 (1.15 GMT)", în districtul Rîlsk, la graniţa cu Ucraina, a declarat guvernatorul regiunii Kursk Roman Starovoit pe Telegram.

Nu sunt victime în urma doborârii dronelor

"Nu există victime, răniţi sau pagube materiale. Situaţia este total sub control", a adăugat el.

Acest anunţ intervine la scurt timp după ce autorităţile ruse au raportat că un incendiu de origine nedeterminată devasta un depozit de produse petroliere situat în regiunea vecină Briansk, la aproximativ 200 km nord de Rîlsk.

Acest incendiu a fost semnalat în jurul orei locale 2.00, potrivit autorităţilor, cu aproximativ două ore înainte de distrugerea celor două drone în regiunea Kursk, notează AFP.

Incendiul unui depozit și doborârea dronelor ar putea avea legătură

Cu toate acestea, nu a existat imediat niciun motiv pentru a stabili o legătură între aceste două incidente şi Starovoit nu a oferit alte detalii.

Rusia, care desfăşoară o intervenţie militară în Ucraina din 24 februarie, a acuzat de mai multe ori forţele Kievului că au efectuat lovituri pe teritoriul său.

La începutul lunii aprilie, guvernatorul regiunii Belgorod de la graniţa cu Ucraina a declarat că elicoptere ucrainene au tras asupra unui depozit de combustibil.

Ambasadorul Estoniei în Ucraina: Rusia are planuri militare împotriva noastră

Ambasadorul Estoniei în Ucraina, Kaimo Kuusk, a spus că Rusia amenință Estonia și are planuri militare împotriva acesteia. Oficialul a făcut aceste declarații la postul de televiziune Ukraine 24, scrie Ukrainskaia Pravda. El a adăugat că țara sa este gata să împartă alimente și arme cu ucrainenii pentru a-i susține în lupta lor împotriva invadatorilor ruși.

„Știm că Rusia are planuri militare împotriva noastră. Au planificat exerciții pe care vor să le desfășoare. Deci nu trebuie să așteptăm. Oferim arme Ucrainei, iar fiecare Javelin care lovește un tanc rus reduce amenințarea împotriva noastră.”, a declarat acesta. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel