Ambasadorul Estoniei în Ucraina: Rusia are planuri militare împotriva noastră

Ambasadorul Estoniei în Ucraina: Rusia are planuri militare împotriva noastră / Foto: Facebook Kaimo Kuusk
Ambasadorul Estoniei în Ucraina: Rusia are planuri militare împotriva noastră / Foto: Facebook Kaimo Kuusk

Ambasadorul Estoniei în Ucraina susține că Rusia are planuri militare împotriva țării sale.

Ambasadorul Estoniei în Ucraina, Kaimo Kuusk, a spus că Rusia amenință Estonia și are planuri militare împotriva acesteia. Oficialul a făcut aceste declarații la postul de televiziune Ukraine 24, scrie Ukrainskaia Pravda. El a adăugat că țara sa este gata să împartă alimente și arme cu ucrainenii pentru a-i susține în lupta lor împotriva invadatorilor ruși.

„Știm că Rusia are planuri militare împotriva noastră. Au planificat exerciții pe care vor să le desfășoare. Deci nu trebuie să așteptăm. Oferim arme Ucrainei, iar fiecare Javelin care lovește un tanc rus reduce amenințarea împotriva noastră.”, a declarat acesta.

VEZI ȘI: Lituania, Letonia şi Estonia expulzează zece diplomaţi ruşi prin acţiuni coordonate

Ambasadorul Estoniei în Ucraina: Am decis că nu vă vom lăsa niciodată singuri

Kaimo Kuuska subliniază că Estonia nu va înceta niciodată să ajute Ucraina, având valori democratice comune, precum și pentru propria sa securitate.

„Am decis că nu vă vom lăsa niciodată singuri. Nu vom lăsa nici alți prieteni care devin și ei victime ale agresiunii. Suntem foarte pragmatici, de fapt. Suntem mici, dar vrem să spunem că suntem compacți. Știm că apărarea noastră începe cu Donbas.”, a mai declarat Kaimo Kuusk.

Ținând cont de dimensiunea produsului intern brut (PIB), Estonia, dintre toate țările lumii a promis cea mai mare asistență Ucrainei, potrivit sursei citate.

VEZI ȘI: VIDEO: Război în Ucraina. Rezumatul zilei de duminică, 24 aprilie 2022

Bugetele pentru apărare, majorate

Statele baltice intenționează să continue să își mărească bugetele pentru apărare - cel puțin până la 2,5% din produsul intern brut (PIB). Finanțarea suplimentară va contribui la accelerarea consolidării capacităților în domenii-cheie, inclusiv a proiectelor baltice comune, potrivit Ukrinform.

Letonia, Lituania și Estonia vor continua să coopereze în cadrul achizițiilor comune pentru a consolida apărarea aeriană a statelor baltice. De asemenea, sunt în curs de elaborare proceduri comune pentru ca aceste state să își poată oferi reciproc asistență militară și non-militară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel