România va trimite un avion militar la Budapesta

Un avion militar, pregătit pentru a acorda asistenţă medicală răniţilor din accidentul rutier produs pe M5, va pleca de la București către Budapesta, a anunțat premierul Victor Ponta. Împreună cu avionul MAPN va pleca şi o echipă medicală, condusă de Raed Arafat. Potrivit unui comunicat al MAE, Ambasada României la Budapesta s-a autosesizat cu privire la gravul accident de circulaţie, care a avut loc, vineri,  în jurul orei 5.40, ora locală, pe autostrada M5, pe direcţia Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care şi un microbuz cu număr românesc.

Cetăţenii români răniţi în gravul accident rutier de pe autostrada M5 sunt internaţi, pentru îngrijiri, la 5 spitale din Budapesta, și urmează să fie aduși în țară, dacă va fi posibil, informează Ministerul Sănătăţii român, prin Raed Arafat. 

"Plecarea are loc astăzi, deja se pregăteşte avionul. Suntem ca şi de obicei în legătură cu toate ministerele. Vom fi 4 doctori, 7 asistente de la SMURD Bucureşti şi colegi de-ai noştri. Vom evalua situaţia. Sunt 18 persoane rănite, o parte din ele în STARE GRAVĂ. Nu avem date exacte, de aceea facem deplasarea, pentru a a evalua situaţia vedea cine poate fi transportat şi cine nu", a precizat Raed Arafat la Realitatea TV.

Vina nu este a șoferilor români

Administratorul firmei transportatoare a declarat, Sorin Amariei, a explicat pentru Realitatea TV, că în accidentul de pe autostrada M5 șoferii români nu au avut nicio vină: "Am avut un ghinion crunt pentru că tirul respectiv ne-a găsit tocmai pe noi în faţa sa. Astăzi, şoferul nostru rula pe banda 1, în coloană, cu avariile pornite, chiar a oprit maşina, era un ambuteiaj, şoferul a auzit în câteva secunde o lovitură puternică şi impactul care a urmat.

E un microbuz cu 20 plus 1 locuri. Şoferii aveau toate atestatele, permis de cel puţin 10 ani fiecare. Repet, vina nu este a şoferilor români. Tirul a spulberat mai multe maşini, nu doar microbuzul nostru.

Victimele sunt din rândul pasagerilor. Veneau din vacanţa din luna august în România, lucrau în Italia. Am văzut imagini cu maşina pe internet, impactul a fost foarte puternic, limita pe autostradă e de 100 km / oră. Avem o listă de pasageri, suntem în şedinţă la firmă. Nu ştiu nimic despre persoanele decedate".

Bilanț tragic al accidentului: trei persoane decedate

În microbuzul cu număr românesc, implicat în accidentul rutier din Ungaria, se aflau  pasageri şi 2 şoferi, toţi cetăţeni români, au confirmat un consul şi ataşatul de interne, prezenţi la fata locului, au confirmat următoarele. În urma accidentului, trei persoane au decedat, doi bărbaţi şi o femeie, restul fiind transportate la diferite spitale din apropiere.

Misiunea diplomatică a României la Budapesta este în legătură permanentă cu autorităţile din ţara de reşedinţă referitoare la acest accident. Ambasada României la Budapesta, aflată în permanentă legătură cu  autoritățile din ţara de reşedinţă, este pregătită să acorde asistenţă şi protecţie consulară în limita competenţelor legale.

Ambasada României la Budapesta s-a autosesizat, astăzi, 30 august 2013, cu privire la un grav accident de circulaţie, care a avut loc în jurul orei 5.40, ora locală, pe autostrada M5, pe direcţia Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care şi un microbuz cu număr de înmatriculare românesc.

Din datele preliminare, se pare că accidentul care a avut loc în această dimineață pe M5 a fost provocat de un tir cu numere de Bulgaria, care a intrat practic în spatele microbuzului cu număr românesc, cu viteză mare. Microbuzul, care se deplasa cu viteză redusă, în coloană, întrucât traficul era lent pe acea porţiune, după impact, a fost proiectat de pe autostradă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel