Raportul ROMATSA contrazice STS: Medicul Zamfir a oferit coordonate

Primele fragmente ale raportului ROMATSA despre accidentul aviatic din Munții Apuseni au apărut marți în presă. Raportul oficial și confidențial îi contrazice pe cei de la Alessandra Stoicescu a prezentat în emisiunea "100 de minute", de la Antena 3, fragmente din raportul ROMATSA întocmit în urma accidentului aviatic din Apuseni. Iată ce arată raportul oficial și confidențial:

- La ora 16:47, medicul Zamfir oferă primele coordonate, incomplete - 46, 60, 23 latitudine; 22, 98, 421 longitudine. La latitudine lipseau două cifre, la longitudine lipsea o cifră. Rezultă astfel că, prin aceste coordonate - chiar dacă nu erau cele mai exacte - s-a putut identifica zona de prăbușire - Poiana Horei. Nu erau cele mai corecte coordonate, dar au oferit un indiciu exact asupra zonei în care se afla epava aeronavei.

- La 16:04 - ROMATSA a primit telefon de la turnul de control din Oradea, care anunța prăbușirea aeronavei. Turnul aflase de la ISU Alba.

16:12 - raportarea între supraveghetor și cel de la aparat.

16:21 - se deschide fișa incidentului, care ar fi trebuit deschisă imediat după prăbușire, însă ROMATSA scrie că nu a primit date direct de la supraviețuitori, ci de la terțe persoane. Ministerul Transporturilor a sunat la ROMATSA să întrebe despre incident, nu ROMATSA a sunat la Ministerul Transporturilor, așa cum spune procedura.

STS: Medicul Zamfir nu a oferit coordonate geografice

“Serviciul de Telecomunicaţii Speciale protestează ferm faţă de afirmaţiile potrivit cărora doctorul Radu Zamfir ar fi trimis coordonatele geografice prin Sistemul 112. Dânsul a descris doar ce vedea în jurul său şi pe un ecran de telefon mobil, începând cu ora 19:30, doctorul Zamfir indicând ca şi coordonate ora afişată pe telefonul mobil, respectiv: 19,33,20/1, iar peste patru minute 19,37,20/1 care evident nu sunt cooordonate geografice. La solicitarea dispecerilor de a trimite o coordonată care începe cu 46 (latitudinea la care se află locul accidentului – n.r.), a refuzat să mai dea alte informaţii, spunând că a transmis informaţiile şi că nu mai dă nimic”, a transmis STS, luni, printr-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel