Raed Arafat: Am stat toată noaptea pe telefon cu Radu Stroe

Doctorul Raed Arafat, secretar de stat în ministerul Sănătății, povestește că pe tot parcursul nopții în care s-a petrecut accidentul aviatic din Apuseni a vorbit la telefon cu Radu Stroe, ministrul liberal de Interne căzut în dizgrație. Invitat la ediția de miercuri a emisiunii "Sinteza Zilei", difuzată de Antena 3, Arafat a dat primele explicații cu privire la modul în care s-a intervenit pentru salvarea victimelor din zona Beliș - Scărișoara, susținând că s-a făcut "tot posibilul" în acea tragică seară de luni.

"Cei care au intervenit - că am discutat cu colegii mei la telefon în permanență - au făcut tot posibilul să se ajungă și a fost abordată zona din mai multe puncte. Au fost acolo și pompieri, și jandarmi, și politiști, și salvamontiști, și medici", a declarat Arafat, care a precizat că în acel timp el se afla la Budapesta, unde participa la o întrunire oficială a NATO.

Doctorul mai spune că, din informațiile pe care le are, medicii din avion aveau telefoane care nu erau prevăzute cu Google Maps sau GPS.

"Când a cazut avionul, primul gest al medicilor a fost să-și sune rudele și cunoscuții, după cum e și firesc, iar abia apoi la 112 (...) Dacă eram în România sunam eu la 112", a declarat Arafat.

Secretarul de stat a relatat că a aflat de accident de la un coleg care fusese sunat de unul dintre medicii din avion, iar el a telefonat mai departe, în această ordine, la inspectoratul general al aviației, Ministerul de Interne și ministrul Apărării. Arafat l-a sunat și pe Ion Burlui, șeful demisionar al IGSU.

"Am stat toată seara pe telefon cu dl Stroe", a punctat doctorul.

Raed Arafat a confirmat datele din raportul Guvernului privind avionul SMURD care se afla în revizie obligatorie și nu a putut fi folosit pentru prelevare de organe de la Oradea.

"Avionul a intrat în revizie pe 22 decembrie la Aerostar Brasov. În 6 ianuarie am primit o hârtie care arata care este orarul de lucru la avion, iar azi am primit o hârtie care ne-a prezentat toate materialele folosite pentru a putea emite factura. Avionul nu este ca o mașină, ca să spui că poți merge mai departe și fără o piesă importantă. Noi așteptăm o piesă importantă din SUA", a mai spus Arafat.

Secretarul de Stat a apreciat că felul în cre s-a comportat presa nu a fost "în regulă", pentru că îi suna constant pe reprezentanții ISU la fața locului, îngreunând misiunea de salvare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel