Puterea rugăciunii: Știința dovedește că funcționează, are efecte fiziologice pozitive

Foto: Pexels/Puterea rugăciunii: Știința dovedește că funcționează, are efecte fiziologice pozitive
Foto: Pexels/Puterea rugăciunii: Știința dovedește că funcționează, are efecte fiziologice pozitive

Specialiştii confirmă că rugăciunea este benefică şi ne îndeamnă să facem acest lucru atât pentru noi cât şi pentru cei dragi.

În cercurile creștine, oamenii își spun adesea unul altuia: „Mă voi ruga pentru tine!” Sau întreabă: „Pentru ce să mă rog pentru tine?” Dar din partea comunității seculare, creștinii primesc adesea critici dure pentru că au credință în Dumnezeu și pentru că au încredere într-un vindecător supranatural care să intervină divin în chestiuni personale, cum ar fi sănătatea lor, scrie Fox News.

Suntem criticați pentru că ne rugăm unii pentru alții. Dar un adevăr incontestabil a persistat încă de la începutul timpului și cu siguranță de la începutul viziunii iudeo-creștine asupra lumii. Care este acest adevăr? Rugăciunea schimbă lucrurile. Putem cu toții să arătăm către Scriptură și către experiențele personale ale prietenilor, ale familiei sau ale noastre înșine pentru a atesta puterea rugăciunii.

Există o legătură între rugăciune și sănătate?

Dr. Kent Ingle, spune că „Deși știința este prost echipată pentru a dovedi existența lui Dumnezeu, cercetările științifice arată că rugăciunea funcționează. Literatura la care m-am uitat afirmă că, indiferent de existența lui Dumnezeu, elementele rugăciunii sunt universal valabile – în diferite religii, tradiții și practici. Actul rugăciunii în sine are efecte fiziologice benefice”.

Rugăciunea, la fel ca meditația în budism sau concentrarea asupra tehnicilor de respirație în Yoga, face ca mintea și corpul să se concentreze asupra punctelor focale singulare care aliniază mintea, sufletul și aspectele fizice ale unei persoane pentru a scădea nivelul de cortizol, pentru a îmbunătăți utilizarea oxigenului și pentru a conferi numeroase alte beneficii psihologice.

Dr. Marilyn Schlitz, lector la Harvard, spune că „este clar din studiile corelaționale din datele epidemiologice că există relații pozitive între practica religioasă și spirituală și rezultatele sănătății pe o varietate de condiții diferite.” Mai mult, ea spune că într-un studiu privind rugăciunea de mijlocire, „grupurile de rugăciune au avut îmbunătățiri semnificative, sugerând că intervenția are relevanță clinică”. 

Rugăciunea este benefică

Cercetătorii de la Heritage Foundation au declarat: „Avem un motiv logic pentru care religia ar putea influența sănătatea fizică prin sănătatea mintală, prin îmbunătățirea sprijinului social, prin influențarea comportamentelor de sănătate, toate afectând rezultatele sănătății fizice”. Aşadar, rugăciunea este benefică. Astăzi, 101 de școli medicale încorporează spiritualitatea pacientului în curriculum, față de 17 în 1995. Acest fapt sugerează că aceste principii sunt încorporate în educația medicală.

În timp ce cercetătorii pot contesta ideea că Dumnezeu răspunde la rugăciune, mulți nu neagă faptul că poate servi roluri benefice în viața oamenilor. Shaya Love la Vice continuă spunând: „Rugăciunea și meditația ar putea fi extrem de utile, atât pentru corp, cât și pentru minte.”

Deși sunt sigur că dezbaterea despre existența lui Dumnezeu va persista pe termen nelimitat, nu există nicio dezbatere despre puterea rugăciunii și impactul ei transformator în viețile oamenilor din întreaga lume și de-a lungul istoriei. Este timpul ca oamenii să recunoască dovezile empirice și să continue să se roage pentru cei dragi, notează Fox News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel