PNL, prăbușit în sondaje. Manevră de salvare: Cioloș, presat ca Isărescu

Ultimul sondaj realizat de Avangarde arată că, în ceea ce privește părerea bună despre personalitățile politice, PNL este codaș. 

Partidul Național Liberal este prăbușit ca vectori de imagine. Primul în top este președintele Klaus Iohannis, care, în ciuda aluziilor sale politice, nu are stilul mascat al lui Traian Băsescu, fiind astfel greu de crezut că va fi vectorul de imagine al PNL la alegerile parlamentare. Este urmat de lideri ai PSD, ALDE, de premierul Dacian Cioloș și de Nicușor Dan. Abia apoi urmează și președinta PNL. Alina Gorghiu și purtătoarea de cuvânt a partidului, Adriana Săftoiu, sunt singurele din topul părerii bune despre personalități politice, potrivit ultimului sondaj dat publicității de Marius Pieleanu. 

Iată rezultatele sondajului: 

(w670)

Dacian Cioloș este în top cu 45% părere bună, în condițiile în care primul loc are 49%. Așa se explică de ce PNL se agață disperat de numele premierului. Alina Gorghiu a și anunțat că el este numele premierului susținut de PNL și USR. Cu referire la USR, în ciuda marjei de eroare a sondajului de plus minus 3%, chiar și Nicușor Dan este peste Alina Gorghiu în topul părerii bune. Astfel, am putea spune chiar că scenariul din Capitală, unde USR a depășit PNL la alegerile locale, se extinde în țară. Revenind la PNL și Dacian Cioloș, liberalii au ajuns să-i facă miting celui pe care-l vor premier, un miting autorizat de 50.000 de persoane pro-Cioloș. În plus, manevra amintește de una din anii 2000. 

[citeste si]

În 1999, Mugur Isărescu a fost premier tehnocrat. El a fost nedorit inițial de țărăniști, dar a fost susținut de PD și PNL ca o soluție de compromis. Ion Iliescu, atunci liderul PDSR, l-a susținut pe Mugur Isărescu și un guvern de ”tehnicieni”. Mugur Isărescu era al patrulea în sondaje la acea vreme, cu 30%. Al patrulea este și acum Dacian Cioloș. În 2000, scena politică dădea în clocot și aștepta un singur răspuns: candidează sau nu Mugur Isărescu la alegerile prezidențiale. După retragerea surpriză a lui Constantinescu pentru Cotroceni, rămas fără candidat propriu, PNȚCD alerga după Mugur Isărescu pentru a candida. Țărăniștii vedeau în tehnocratul Isărescu și o locomotivă care să îmbunătățească scorul electoral, aflat în scădere. Fostul președinte al PNȚCD, Ion Diaconescu, s-a dus chiar și cu șalupa în Deltă, după Mugur Isărescu, aflat în vacanță, pentru a-l convinge să candideze pentru funcția de președinte al țării. 

Aceeași situație se repetă și acum, cu PNL și Dacian Cioloș. Iar în ceea ce privește procentul lui Traian Băsescu, nu este unul prost, având în vedere că PMP se dorește a fi un partid balama. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel