Bombe cu ceas pentru sănătate în presa românească. Dezvăluirile unui medic - EXCLUSIV

Ziarele, revistele, site-urile de știri sunt pline de mărturii ale oamenilor care spun că s-au vindecat de cancer după ce au băut un ceai minune din plantele găsite undeva la țară. Cu toate acestea, lucrurile nu sunt atât de simple, iar bolnavii care se tem să ajungă pe masa de operație cred în articolele care – de cele mai multe ori – sunt mincinoase. Când își dau seama că tratamentele naturiste sunt false iluzii, pentru unii dintre ei este prea târziu.

Despre toate aceste subiecte ne-a vorbit Băcanu Florin, medic oncolog. Doctorul a explicat – într-un interviu acordat pentru DC News - de ce nu este bine să urmăm tratamentele naturiste.

"În toate țările există speranța că dacă bei un ceai, poți scăpa de cancer. În oncologie, este o mare pierdere pentru pacient. De ce? Pacientul știe că bea un ceai pentru cancer și crede că așa se face bine pentru că așa i-a zis vecina... în loc să meargă la medic și să afle că există chirurgie. Oamenii dau bani pe lucruri total nedovedite. Am vorbit cu doctori care mi-au spus că această situație se producea în Europa de Vest acum 30 de ani. Sunt mâhnit când citesc în ziare că soluția pentru cancer este să bei ceai, de exemplu. Pacienții sunt influențați de presa neprofesională unde despre cancer sunt o mie de mărturii, dar nu sunt și opinii ale medicilor", ne-a spus medicul.

Medicul Băcanu Florin a dat exemplul și cazul bloggeriței care pretindea că a scăpat de cancer cu ajutorul dietelor și al unui stil de viață sănătos când, de fapt, ea nu era bolnavă. Astfel, australianca și-a construit un adevărat imperiu pe durerea oamenilor. Ea vindea cărți cu diete-minune, iar oamenii își puneau viața în pericol urmând ca atare ce scria femeia.

"Vă dau un exemplu. O mămică disperată scrie la ziar că fetița ei și-a fracturat femurul: Vă rog din suflet să îmi dați un tratament naturist. Este o dorință mare. Oricine ar vrea un tratament naturist și să scape de boală. Mămica spune că dacă ar fi mers la măcelarul de ortoped... fetiței i-ar fi pus fiare, șuruburi, Doamne ferește! Ce îi răspunde o mămică binevoitoare? Draga mea, și fetița mea, a avut probleme osoase. Uite ce să faci: la cinci dimineața să bea fetița lapte de bivoliță. La ora 10.00, fetița trebuie să mănânce brânzică de vacă sură... doar că fractura este deja acolo. Ce se va întâmpla? Fetița va avea membrul inferior mai scurt, va naște greu pentru că pelvisul este modificat etc. Populația trebuie învățată, iar informația trebuie răspândită într-un limbaj cât mai accesibil. Noi aflăm de rețete miraculoase de la tot felul de vedete", a adăugat doctorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel