Performanță: Antena 3 a câștigat două premii speciale la AIB 2012

gidea-dedicam-premiile-antena-3-tuturor-celor-care-au-protestat-in-pia-a-universita-ii-sperand-la-libertate-i-democra-ie-176873
gidea-dedicam-premiile-antena-3-tuturor-celor-care-au-protestat-in-pia-a-universita-ii-sperand-la-libertate-i-democra-ie-176873

Postul Antena 3 se afă din nou printre câștigătorii premiilor International Media Excellence Awards acordate de The Association for International Broadcasting în fiecare an la Londra, după ce anul trecut a obținut premiul juriului pentru materialul „Oraşul otrăvit”. La ediția AIB 2012, Antena 3 și-a adjudecat două premii speciale ale juriului, pentru ”cea mai bună acoperire live a unui eveniment” și pentru ”Pe-un picior de iad”.

[caption id="attachment_247552" align="alignleft" width="420"] Sursa foto: Antena 3[/caption]

Performanță cu repetiție, pentru postul Antena 3, parte a INTACT Media Group, singurul singurul post de ştiri din România afiliat la CNN International. La ediția din acest an a premiilor International Media Excellence Awards acordate de The Association for International Broadcasting de la Londra, Antena 3 a primit premiul special al juriului pentru ”cea mai bună acoperire live a unui eveniment” (Best Live News Coverage of a single news event), pentru modul în care echipa de ştiri a postului, împreună cu echipa emisiunii Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea și cu reporterii Petre Nechita, Carmina Othman și Simona Boțog, au acoperit evenimentele din Piaţa Universităţii, desfăşurate în luna ianuarie 2012.

De asemenea, postul de ştiri a primit premiul special al juriului și pentru materialul ”Pe-un picior de iad” realizat de Carmen Moise pentru emisiunea ”În Premieră”, la categoria ”Best current affairs documentary on a domestic subject”. Ancheta „Pe-un picior de iad” prezintă condiţiile mizere în care trăiesc oamenii de la marginea oraşului Baia Mare.

Același premiu, la aceeași categorie, a fost distinsă cu același premiu și televiziunea CBS News cu 60 Minutes, pentru documentarul ”Hard Times Generation”.

Juriul care a desemnat câştigătorii este unul independent şi este format din profesionişti de televiziune şi mass media din întreaga lume.

Directorul postului Antena 3, Mihai Gâdea, aflat miercuri seară la Londra, a dedicat cele două premii merituoase celor care au protestat  în Piața Universității, sperând la libertate și democrație. "Vreau să dedicăm acest premiu, în această seară, protestatarilor din Piața Universității care în acele zile au crezut și au sperat și pentru a le reprezenta cât mai bine punctul lor de vedere, colegii mei au făcut totul în acest sens. Deci acest premiu îl dedicăm tuturor acelora care în iarnă și nu numai au protestat în Piața Universității și în alte locuri din România exercitându-și dreptul la libertate, la democrație și încercând să transmită ceva acelora care păreau că nu mai aud nimic", a declarat Mihi Gâdea, miercuri seară, de la Londra.

"Le mulțumesc enorm telespectatorilor Antenei 3, cei care ne-au oferit această energie de a transmite lucrurile în mod corect. Le mulțumesc tututor telespectatorilor și lucrul care ne-a ținut pe noi în priză și care ne-a ținut foarte vii în toată această perioadă e publicul, sunt cei care se uită în fiecare zi la noi, de dimineață până seara. Și sigur mă bucur foarte mult că în momente grele și niște ani grei, când postul nostru de televiziune, când trustul Intact, nu a cedat, nu a vrut nici să se plece în genunchi și nici să cedeze ca alte posturi care aproape au fost închise în această perioadă, sunt foarte bucuros și în această perspectivă. Și în seara aceasta așa cum spuneam nu e doar premiul nostru, nu e doar seara noastră, e a tuturor telespectatorilor și e a acelora care au avut tăria să rămână în picioare și aici mă refer la cei din Antena 3, la cei care conduc trustul Intact", a mai adăugat directorul postului Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel