Pe marile ecrane puteți viziona

,,The Accountant: Cifre periculoase” cu cele mai mari încasări din box office-ul românesc

Câştigătorul Premiului Oscar (Argo), Ben Affleck joacă rolul principal în filmul The Accountant: Cifre periculoase, a cărui regie este semnată de Gavin O’Connor (Miracolul, Mândrie și glorie, Războinicul).

Christian Wolff (Affleck) este un matematician care se înțelege mai bine cu cifrele decât cu oamenii. Având drept acoperire biroul său de contabil autorizat dintr-un micuț orășel, Wolff ține contabilitatea unora dintre cele mai periculoase organizații criminale din lume. În momentul în care Ray King (J.K. Simmons), cel care conduce Divizia de Aplicare a Legii Penale din cadrul Trezoreriei Americane, ajunge pe urmele lui, Christian acceptă oferta unui client legitim: o companie de robotică de ultimă generație, unde un funcționar economic (Anna Kendrick) a descoperit o discrepanță în bilanț în valoare de milioane de dolari. Dar pe măsură ce acesta dezleagă falsurile din registre, tot mai multe persoane încep să moară. 

„A fost deosebit de dificil pentru mine de a cunoaşte acest aspect al Sindromului Asperger. Este o formă de autism în care comunicarea şi relaţiile sociale sunt dificile, deşi de multe ori capacităţile intelectuale ale celor diagnosticaţi cu acest sindrom s–au dovedit excepţionale. Printre cei faimoşi, să amintim de Daryl Hannah, David Byrne, Dan Aykroyd. Am făcut multe cercetări în acest domeniu prin video-uri şi documentare. Am cunoscut pe Laurie Stevens, ce conduce Exceptional Minds, o şcoală de la Los Angeles pentru persoane cu autism de diverse niveluri. Aceasta a reuşit să facă adevărate minuni. Acolo am întâlnit tineri de la 17 la 30 de ani care, spre mirarea mea, au reuşit, la sfârşit, să comunice cu mine cu mult entuziasm. Despre proiectele mele viitoare, aş aminti faptul că voi continua cu Batman. Abia am terminat de filmat Justice League, un rol care m-a constrâns să fiu în formă. A trebuit să duc o viaţă de sacrificii, atât în ceea ce priveşte dieta, cât şi regimul atletic. Mă sculam la 4 dimineaţa, apoi, 14-15 ore lucram pentru film. Nutriţionistul meu, Rehan Jalali, mi-a indicat un regim dur pentru a mări masa musculară. Au fost luni în care îmi venea să înnebunesc din dorinţa de a mânca o bucăţică de pizza în loc de pui fiert şi brocoli în fiecare zi. Ca actor, de asemenea, încerc să mă pregătesc cât mai bine pentru toate rolurile pe care le fac. Aşa s-a întâmplat şi cu pelicula Legea nopţii, în care sunt şi regizor şi interpret, pentru care am vizionat toate filmele cu gangsteri din anii 1930-1940. Îmi place să cer sfaturi prietenilor şi familiei, iar copiii mei au uneori nişte idei incredibile”, mărturisea Ben Affleck într-un interviu acordat recent lui Roberto Croci.

Din distribuția The Accountant: Cifre periculoase mai fac parte Anna Kendrick (Sus, în aer, filmele Pitch Perfect), J.K. Simmons, laureat al Premiilor Oscar (Whiplash, filmele Omul-păianjen), Jon Bernthal (Furia: Eroi anonimi, Lupul de pe Wall Street), Jean Smart (serialele Fargo, 24 de ore), Cynthia Addai-Robinson (Star Trek În Întuneric), Jeffrey Tambor (serialul Transparent, filmele Marea mahmureală) și John Lithgow, de două ori nominalizat la premiile Oscar (Vorbe de alint, Lumea văzută de Garp).

O’Connor s-a ocupat de regia filmului, în timp ce scenariul a fost scris de Bill Dubuque (Judecătorul). Pelicula a fost produsă de Mark Williams și Lynette Howell Taylor, producătorii executivi fiind O’Connor, Jamie Patricof și Marty Ewing.

Echipa de creație din spatele scenei i-a inclus pe directorul de imagine Seamus McGarvey, de două ori nominalizat la premiile Oscar (Anna Karenina, Remușcare), scenograful KeithCunningham, editorul de imagine Richard Pearson, de două ori nominalizat la premiile Oscar (Zborul United 93), designerul de costume Nancy Steiner și Mark Isham, compozitor nominalizat la premiile Oscar (Războinicul, Cândva, pe aici, trecea un râu).

 

„Fără armă în linia întâi” în regia lui Mel Gibson

De la actorul de film la regizorul hollywoodian, trecând prin partituri dintre cele mai diverse, cum ar fi cele din seria Arma mortală, ori thrillerul paranormal Signs, Mel Gibson şi-a asigurat locul între marii actori ai lumii. Prestanţa şi magnetismul lui de lider i-au asigurat un constant succes de casă şi fani devotaţi. De câtva timp, actorul a trecut în spatele camerei de filmat dovedindu-se un regizor talentat, cu hituri la activ, cum ar fi Inimă neînfricată sau Patimile lui Christos

După producţii memorabile ca Inima neînfricată sau Apocalypto, Mel Gibson revine acum în postura de regizor cu remarcabila poveste adevărată a soldatului care a rămas fidel credinţelor sale pacifiste în ciuda ororilor de pe câmpul de luptă. Distribuit de Freeman Entertainment, Fără armă în linia întâi are premiera pe marile ecrane din 4 noiembrie.

Actorul Andrew Garfield a fost alegerea lui Gibson pentru portretizarea lui Desmond Doss, eroul care a salvat 75 de soldaţi fără să folosească vreun tip de armă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. A fost singurul soldat american din acest război care a ajuns în linia întâi refuzând să poarte armă din convingerea că, deşi războiul este justificat, crima nu va fi niciodată o soluţie. Doss este primul obiector de conştiinţă care a primit medalia de onoare pentru merite deosebite pe câmpul de luptă.

„Doss detesta violența, care nu se potrivea deloc cu principiile sale, cu convingerile sale religioase, dar în același timp voia să-și slujească țara în război, ca medic militar”, povestește Mel Gibson. „Cred că cel mai bun lucru pe care poți să-l faci este să încerci să spui o poveste care să se simtă reală. Desmond a făcut mai mult decât ar face mulți dintre noi, a fost un om excepțional și un memento pe care îl putem lua ca model.” 

Fascinat de alegerile personajului său, Garfield recunoaște: „N-a existat urmă de ezitare când am citit scenariul. Cred că rar găsești în lume un om precum Desmond, care e atât de sincronizat cu ceea ce simte în interior, atât de atent la acea voce slabă și blândă care îi șoptește pe dinăuntru, încât orice situație în care ar fi pus, el știe ce poate să facă și știe ce nu va face niciodată.”

Alături de Andrew Garfield din distribuția filmului mai fac parte actori de referință ca Sam Worthington, Teresa Palmer şi Vince Vaughn.

Trecând de la dragoste la procese de conştiinţă şi până la brutalitatea scenelor de război, regizorul Mel Gibson prezintă din 4 noiembrie, în cinematografele din ţară Fără armă în linia întâi, o dramă emoţionantă despre datorie şi devotament.

„Inimi cicatrizate”

Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Radu Jude, o adaptare liberă după opera literară a lui Max Blecher, va rula în cinematografele din România din 18 noiembrie, pelicula fiind distribuită de microFILM.

Acțiunea din filmul Inimi cicatrizate are loc în anul 1937 când Emanuel, un alter-ego al tânărului scriitor din România perioadei interbelice Max Blecher, care și-a petrecut ultimii zece din cei douăzeci și opt de ani ai vieții măcinat de o boală incurabilă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării.

Pofta de viață există invers proporțională cu dezastrul fizic al trupului. Această estetică a suferinței este contrabalansată de un umanism covârșitor, o nostalgie absolută și de refuzul obstinat al personajelor de a-și abandona spiritul, la fel de puternic și prezent ca implacabila, mereu prezenta, mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel