Patriarhul Daniel vrea omul Bisericii în Guvernul Ponta

 Prea-Fericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române vrea să aibă un om al Bisericii în Guvernul Ponta. Totuși, postul vizat, cel de  secretar de stat, şef al Departamentului de Stat pentru Culte a fost atribuit PNL, care nu ar dori să cedeze în acest caz, scrie pesurse.ro.

Postul vizat de Patriarhul Daniel ar fi   pentru   Adrian Lemeni, fost şef al Departamentului de stat pentru Culte şi în Guvernul Boc, dar acesta ar fi contestat de mitropoliţii ortodocşi din toată ţara. În acest caz, liberalii nu doresc să cedeze acest post, chiar dacă PSD le-ar fi propus la schimb  postul de secretar de stat la Cultură deţinut acum de Victor Opaschi.

Liberalii par să fie fermi pe poziție, aceștia sprijinindu-se  și pe ierarhii ortodocşi din ţară care le cer prin mesaje directe liderilor PNL să nu cedeze "pentru că altfel nimeni nu va mai vedea nici un ban în ţară şi toate fondurile vor fi dirijate de omul Prea-fericitului spre Catedrala Patriarhală", mai scrie pesurse.ro.

În acest sens, raportul Curții de Conturi pe 2011 arată că Emil Boc a donat în "cutia milei" a Patriarhiei circa 8 milioane de euro din fondul de rezervă al primului-ministru, bani care, după câte se pare, au ajuns în bugetul construirii Catedralei Neamului. În prezent, liderii PSD se pare că vor fi tot atât de largi la baierele pungii ca și predecesorii săi când este vorba despre Biserica Ortodoxă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel