Urmărește emisiunea live


Parada faraonilor la Cairo, Egipt. Ceremonial impresionant - GALERIE FOTO

Care transportând 22 de mumii ale unor regi şi regine din Egiptul antic au defilat sâmbătă seara pe străzile din Cairo.

Procesiunea a avut loc într-un spectacol faraonic pentru ca sarcofagele să ajungă la Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene (NMEC), noua reşedinţă a mumiilor regale, notează AFP.

Încadrate de o gardă călare, primele care negre împodobite cu motive aurii şi lumini amintind de vechile ambarcaţiuni funerare au părăsit la orele 20:00 (18:00 GMT) Piaţa Tahir şi Muzeul din Cairo, unde mumiile se odihneau de peste un secol.

VEZI AICI GALERIA FOTO



Piaţa a fost închisă circulaţiei, precum şi pietonilor, la fel ca întregul traseu de şapte kilometri pe străzile capitalei Cairo până la NMEC, situat în sudul capitalei.

Sub salve de tun, carele au ajuns la noul muzeu în jurul orei 20:30, întâmpinate de preşedintele Abdel Fattah al-Sissi.

În ordine cronologică, faraonul Seqenenre Taa (secolul al XVI-lea î.Hr.) din dinastia a XVII-a, numit "Curajosul", a condus cortegiul, închis de Ramses al IX-lea (secolul al XII-lea î.Hr.) din a XX-a dinastie. Printre cele mai cunoscute mumii s-au numărat cele ale celebrilor suverani Hatshepsut şi Ramses al II-lea.

Procesiune impresionantă 



Scăldată într-o lumină albastră, procesiunea a părăsit muzeul centenar, însoţită de un spectacol cu figuranţi în costume de faraon, care trase de cai, sub bătăile de tobă ale unei fanfare şi pe un fundal de muzică simfonică.

Mai devreme în cursul serii, preşedintele al-Sissi a vizitat NMEC, însoţit de premierul Mostafa Madbouly şi de directorul general al UNESCO, Audrey Azoulay, pentru a trece în revistă o parte a colecţiilor.

"Cu profundă mândrie, mă bucur să-i întâmpin pe regii şi reginele Egiptului după călătoria lor", a scris al-Sissi pe Twitter.

Deschiderea muzeului 

NMEC, care ocupă o vastă clădire modernă, este programat să-şi deschidă porţile pentru public la 4 aprilie. Dar mumiile vor fi expuse publicului abia după 8 aprilie.

Audrey Azoulay a afirmat într-un comunicat că mutarea mumiilor la NMEC este "punctul culminant al unei activităţi îndelungate pentru a le păstra şi a le expune în condiţii mai bine". O lucrare la care a participat UNESCO.

Descoperite lângă Luxor (sud) cu începere din 1881, majoritatea celor 22 de mumii nu au părăsit Piaţa Tahrir de la începutul secolului al XX-lea.

Galerie FOTO!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel