Noi arestări în dosarul bancherilor

Unknown-5
Unknown-5

Alte zece persoane acuzate în dosarul grupării Stan-Ruse, care au înşelat mai multe bănci, vor fi cercetate în arest preventiv. Curtea de Apel Bucureşti a dispus emiterea a cinci noi mandate de arestare şi menţinerea în detenţie a altor cinci persoane. Vicepreşedintele BRD, Claudiu Cercel, este cercetat în libertate.

38 de persoane sunt cercetate la Bucureşti de DIICOT, pentru o înşelăciune de şapte milioane de euro, iar alte zece persoane sunt anchetate la Călăraşi pentru fraude de 15 milioane de euro. Pe 3 noiembrie, un complet de judecată de la Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a şase persoane dintre cele 24 reţinute şi pentru care procurorii au cerut emiterea unor mandate pentru 29 de zile.

Decizia a fost contestată de cei şase arestaţi. Procurorii DIICOT au contestat decizia cu privire la celorlalţi 18 pentru care instanţa a dispus cercetarea în libertate, recursurile fiind judecate luni de Curtea de Apel Bucureşti.

Instanţa a admis în parte recursul DIICOT şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a altor cinci persoane cercetate în acest dosar, respectiv Mihai Toma, Denisa Mihaela Amuza, Georgiana Piţurcă, Sorina Costea şi Marinela Moga. Tribunalul Bucureşti dispusese în cazul acestora cercetarea în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Ceilalţi inculpaţi, printre care şi vicepreşedinte BRD Alexandru Claudiu Cercel-Duca, Andrei Mihai Atanasiu şi Cătălin Ionuţ Roşu, foşti angajaţi în Ministerul Economiei, vor fi cercetaţi în libertate, în cazul lor instanţa menţinând măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel