Nicolaescu i-a explicat unei jurnaliste de ce refuză înmormântarea

sergiu nicolaescu dc
sergiu nicolaescu dc

Roxana Iliescu, jurnalistă a revistei Tango ce a avut privilegiul de a-l intervieva pe Sergiu Nicolaescu în urmă cu câțiva ani, a dezvăluit, sâmbătă, la România Tv, că maestrul i-a explicat ce înseamnă ritualul incinerării pentru el și din ce motiv îl va prefera în detrimentul înmormântării creștinești.

Faptul că trupul regizorului Sergiu Nicolaescu a fost incinerat și nu înmormântat a produs valuri de comentarii după decesul maestrului. Soția sa, Dana, a devenit ținta principală a unei părți din opinia publică, dar și a admiratorilor regizorului. Cei din urmă, spun că cineastul român este un "bun al poporului" și din această pricină se cere o înmormântare.

Roxana Nicolescu a dezvăluit că Sergiu Nicolaescu i-a explicat în cadrul unui interviu acordat revistei Tango acum puțini ani, de ce va alege să fie incinerat, după decesul său. "M-a făcut prima oară să mă întorc și să caut în istorie, în timpul unui interviu. Mi-a spus atunci că 'spiritul se eliberează mult mai repede atunci când este incinerat'. A descoperit asta în timp ce se documenta pentru filmul 'Dacii'. 'Spiritul ajunge mai repede la ceruri așa', îmi zicea. Toată discuția a pornit de la daci, pentru că ei aveau obiceiul incinerării. 'Și eu vreau același lucru', mi-a explicat maestrul. Se întreba de ce e mai curat să fii înmormântat și să te mănânce viermii și nu să fii incinerat," a povestit jurnalista.

Prof. dr. Monica Pop declara și ea, joi, că însuși Sergiu Nicolaescu dorea să fie incinerat. "Bineînţeles, el întotdeauna mi-a spus că e perfect de acord şi că el îşi doreşte să fie incinerat şi nu altfel. Asta a fost dorinţa dumnealui. E un lucru pe care eu îl ştiu de 15 ani", spunea dna. Pop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel