NATO. Stoltenberg. Critici pentru Olanda

Jens Stoltenberg, secretar general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, NATO, a criticat Olanda pentru că nu alocă suficient bani pentru apărare.

 

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a criticat, joi, Olanda pentru cheltuielile insuficiente în materie de apărare, transmite DPA, preluată de Agerpres. 
”Aşteptăm mai mult”, a declarat Stoltenberg în parlamentul de la Haga, subliniind că este nevoie de investiţii consistente în apărare în contextul creşterii tensiunilor la nivel internaţional. 
”Avem nevoie de mai multe investiţii pentru a combate terorismul, pentru a descuraja Rusia şi pentru a împărţi povara cheltuielilor în mod onest”, a afirmat secretarul general al Alianţei Nord Atlantice, care efectuează o vizită de o zi în Olanda în perspectiva summit-ului NATO din luna iunie.

[citeste si]

Minimum, doi la sută

Stoltenberg a reamintit Olandei acordul prin care statele NATO s-au angajat să aloce 2% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru cheltuieli legate de apărare.
Bugetul de apărare al Olandei pe anul în curs este de circa 9 miliarde de euro (11,1 miliarde de dolari), reprezentând 1,2% din PIB al ţării. Merită amintit faptul că, alături de Germania și de Franța, Olanda a fost de acord  cu crearea unei armate europene și, implicit, cu scăderea rolului NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel