Muncitorii români și bulgari, acces liber pe piața muncii din Irlanda

.
.

Irlanda a eliminat toate restricţiile privind accesul pe piaţa muncii pentru muncitorii din România și Bulgaria, măsuri care datau de la aderarea celor două state la UE acum cinci ani, potrivit ediției electronice a cotidianului Irish Times.

Măsura guvernului irlandez vine la câteva luni după ce Comisia Europeană a solicitat Irlandei de a examina necesitatea actuală a restricțiilor și pe fondul unei scăderi puternice a numărului de români şi bulgari care călătoresc în Irlanda în căutarea unui loc de muncă.

"A devenit clar că baza pentru continuarea restricţiilor privind accesul pe piaţa muncii pentru cetăţenii români şi bulgari este discutabilă", arată un comunicat al Departamentului irlandez pentru muncă, afaceri şi inovaţie, scrie Mediafax.

"Astfel, guvernul a decis avansarea imediată a datei de acces pe piaţa muncii al cetăţenilor bulgari şi români", adaugă Departamentul, care precizează că numărul de aplicații pentru permise de muncă venite din România și Bulgaria a scăzut semnificativ comparativ cu 2003.

"În 2003 aproximativ 3.600 de permise de muncă erau solicitate de cetăţenii celor două state, ajungând la 500 de aplicaţii în 2011", informează sursa citată de cotidian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel