Monica Iacob Ridzi, trimisă în judecată, la doi ani de la organizarea Zilei Tineretului de la Costineşti

Monica Iacob-Ridzi
Monica Iacob-Ridzi

Deputata PDL Monica Iacob-Ridzi, fost ministru al Tineretului, a fost trimisă în judecată de către procurorii anticorupţie într-un dosar referitor la organizarea Zilei Tineretului din 2 mai 2009, la Costineşti, asupra vinovăţiei sale urmând să se pronunţe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ridzi este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, uz de fals în legătură cu fapte de corupţie şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legea contabilităţii.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, în decembrie 2010, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi, precum şi cererea de extindere a cercetării penale, pentru un prejudiciu de 100.000 de lei, care ar fi fost creat în urma achiziţionării de către Ministerul Tineretului şi Sportului a unor produse electronice, printre care laptopuri şi un frigider.

Anterior, în 28 iulie 2009, Parlamentul a aprobat cererea procurorilor anticorupţie de începere a urmăririi penale faţă de fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, într-un prim dosar.

Procurorii anticorupţie explicau, în referatul pe care l-au transmis Parlamentului, că fostul ministru Monica Iacob Ridzi ar fi cunoscut pe deplin neregulile pe care le-ar fi făcut consiliera sa, Ioana Vârsta, în legătură cu atribuirea unor societăţi a trei contracte privind organizarea evenimentului din 2 mai 2009, de la Costineşti.

Procurorii au constatat că Ioana Vârsta, consiliera Monicăi Iacob Ridzi, a cerut să se facă trei variante cu activităţi şi valori estimate pentru evenimentul din 2 mai, respectiv de 300.000 de euro, 400.00 de euro şi de 500.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel